Az elmúlt hétvégén rendezték meg az Egyesült Államokban az autósport egyik ékkövének tartott Indy 500-as versenyt, de a regnáló Forma-1-es világbajnoknak sarkos véleménye van a legendás 500 mérföldes versenyről.

Max Verstappen nem tartja valószínűnek, hogy valaha is rajthoz áll az Indy 500-on, a Red Bull versenyzője ugyanis veszélyesnek tartja a patinás versenyt

Az autósportok szerelmesei jól tudják, hogy a "halhatatlanságot" jelentő tripla koronához egy pilótának meg kell nyernie a Forma-1-es Monacói Nagydíjat, a Le Mans-i 24 órás versenyt és az IndyCar Indianapolisi 500 mérföldesét.

Az első és egyetlen autóversenyző, akinek ez korábban összejött, az Graham Hill volt, bár a jelenlegi mezőnyből Fernando Alonsót is csupán az Indy 500-as győzelem választja el ettől, s bár a spanyol már kétszer is elindult az amerikai futamon, nem sikerült még a csúcsra érnie.

A jelenleg az IndyCarban versenyző Juan Pablo Montoya is nyert F1-es Monacói Nagydíjat és kétszeres Indy 500-győztesnek is mondhatja magát, neki viszont a Le Mans-i futamgyőzelem hiányzik és vélhetően ez már így is marad.

Verstappent viszont nem érdekli a tripla korona és meglehetősen veszélyesnek tartja az oválpályás versenyzést. „Nagy értékelem, amit azok a srácok csinálnak, de nekem nincs szükségem arra, hogy ott kockáztassam az életem, vagy megsérüljek. Egyszerűen nem éri meg“ - fogalmazott a holland.

„Talán Le Mans-ban rajthoz állok. Szeretem a hosszútávú versenyeket, szóval valószínűleg hamarosan részt veszek majd néhányon. De összességében nem jelent sokat számomra a tripla korona. Megpróbálok a lehető legjobban teljesíteni a Forma-1-ben“ - tette hozzá Verstappen.

AJÁNLATOK A CÍMLAPRÓL