hero image
dppi

Verstappen nem akarta feltartani Leclerc-t: "Úgy nem lett volna őszinte..."

OLVASS TOVÁBB
FORMA-1

Megérkeztek a legjobb F1-es belsőkamerás felvételek a Japán Nagydíjról

FORMA-1

Hamilton necces előzése Alonso ellen Suzukából (videó)

FORMA-1

Alonso megérdemelné a Red Bull ülését

FORMA-1

Aggódhat a Ferrari és a Mercedes

Motorsport.hu
2022/11/21 12:23
Max Verstappen elmagyarázta, miért nem lassított le annak érdekében, hogy Leclerc feltartásával segítse csapattársát. Sergio Perezt felzárkózni a második helyre.
Ajánlott Videó: Fernando Alonso zseniális rajtja, majd laza rádiózása

„Szóljatok Checónak, hogy nyomja, mert Leclerc-nek a végéig lesz gumija!” – szólt Max Verstappen a csapatnak, miután kitapasztalta, hogy az általa és Charles Leclerc által alkalmazott egykiállásos stratégia hogyan működik az Abu Dzabi Nagydíjon Sergio Perezzel és Carlos Sainzcal szemben, akik kétszer cseréltek kereket, hogy ne kelljen nagyon vigyázniuk a gumikra.

Verstappen 20, Leclerc 21 körig bírta a közepes keverékeken, míg Perez sokkal korábban megfőzte a saját sárga oldalfalú szettjét, olyannyira, hogy már feltűnt a Ferrari a visszapillantójában. Verstappen a második etapján először még arról beszélt, nem tudja, mit hoz az utolsó tíz kör, ezt követte később a fenti üzenet.

A Yas Marinán Verstappenen kívül Leclerc-t érintette különösen a gumik vártnál alacsonyabb fokú kopása, aki így meg tudta akadályozni Sergio Perez felzárkózását, a mexikói még DRS-távolságba sem került.

Azok, akik arra vártak, hogy a 2021-es Perez-Hamilton csatához hasonló blokkolást látnak majd Verstappentől, csalódhattak. A holland versenyző később elmondta, nem ilyen manőverrel akarta befejezni 2022-es szezonját: