hero image

Wolff szerint az FIA tanult a Ferrari-balhéból

OLVASS TOVÁBB
FORMA-1

20 egészen elképesztő baleset a Forma-1-ből (videó)

FORMA-1

A Honda nagyon "sajnálja", hogy véget ér a munkakapcsolatuk Verstappennel

FORMA-1

Schumacher: Leclerc gyorsabb, mint Sainz, de többet hibázik

FORMA-1

Ecclestone elmondta, mi lesz szerinte a Horner-ügy kimenetele

Motorsport.hu
2022/06/05 18:18
A Mercedes csapatfőnöke, Toto Wolff azt gondolja, a Ferrari-teszt körüli balhé után már 100 százalékig rajta lesz az FIA a tesztek ellenőrzésén.
Ajánlott Fernando Alonso minden idők leglazább F1-es bejelentésével állt elő (videó)

Pár héttel ezelőtt vett részt a Ferrari, valamint további három csapat a Pirelli gumitesztjén Imolában, amelyet követően abból lett balhé, hogy többek között a McLaren és a Red Bull is úgy gondolta, hogy a Ferrari egy új padlólemezt tesztelt, ami a gumiteszteken tilos lenne.

Később az FIA tisztázta, hogy a Scuderia egy, már korábbi versenyhétvégén is bevetett alkatrészt használt, tehát a szabályoknak megfelelően járt el, és az olasz sajtó szerint a monzai forgatási napon is figyelték a Ferrarit, hogy minden az előírásoknak megfelelően folyik-e.

A Mercedes csapatfőnöke, Toto Wolff szerint az FIA a gumiteszt körüli balhé után már biztosan 100 százalékig figyelni fogja, hogy csak engedélyezett alkatrészeket használnak-e az istállók.

„Nem követtem részletesen a tesztet, de természetesen láttam a tweetet a két képről. Az FIA-nek egyszerűen a helyzet magaslatán kell állnia ezekben a dolgokban. Nem fordulhat elő, hogy bármelyik csapat egy olyan környezetben futtat egy alkatrészt, ahol nem kellene.”

„De azt gondolom, ha az FIA korábban nem is volt 100 százalékig rajta ezeken az ügyeken, most már biztosan rajta lesz” – mondta Wolff a GPFans szerint.