hero image

A Ducati versenyzője, Jack Miller szerint ijesztő kockázatot jelent a COVID a MotoGP versenyzői számára

OLVASS TOVÁBB
MOTOGP

Verstappen ellen több mint nehéz az élet a pályán (videó)

MOTOGP

Videón Gasly hatalmas előzése Abu Dhabiból, majd kapott egy pofont

MOTOGP

Hamilton nagyot előzött Abu Dhabiban, majd jött a hiba

MOTOGP

Max Verstappen inkább meg sem szólalt

Motorsport.hu
2022/02/20 19:23
A Ducati versenyzője, Jack Miller szerint a COVID elkapása és a 2022-es versenyek valamelyikének esetleges kihagyása eléggé ijesztő a mezőny számára, és olyasmi, ami idegessé teszi őket.
Ajánlott Hatalmas Ferrari-becsapódás az Abu-Dzabi Nagydíj második edzésén! (videó)

A MotoGP az idei szezonban minden idők leghosszabb versenynaptárát fogja megrendezni, mivel a visszatérő Indonéziai és Finn Nagydíjjal - amelyek utoljára 1997-ben, illetve 1981-ben adtak otthont futamnak - kiegészülve a versenyek száma 21-re emelkedik. 

Ez annak ellenére van így, hogy a 2020-as COVID-19 járványt az Egészségügyi Világszervezet még mindig világjárványnak minősíti, bár az utazás némileg könnyebbé vált a paddock számára, amely februárban Malajziában és Indonéziában fejezte be a szezon előtti tesztelést.  

A múlt hétvégi indonéziai teszt során a paddock több munkatársa is pozitív lett COVID-19-re, és néhányan elszigetelésre kényszerültek az országban.  

Bár a MotoGP teljes mezőnye megkapta a védőoltást (beleértve Johann Zarcót is, aki korábban szkeptikusan nyilatkozott az oltással kapcsolatban), az Omicron változat megjelenése világszerte újrafertőződésekhez vezetett - bár azok, akik teljesen be vannak oltva, kevésbé súlyos tüneteket tapasztalnak, vagy egyáltalán nem jelentkeznek náluk. 

Miller januárban kapta el a COVID-ot - ami miatt a Ducati kénytelen volt elhalasztani a 2022-es hivatalos bemutató eseményét -, amikor otthon, Ausztráliában tartózkodott, és elismeri, hogy a vírus valószínű, hogy „idén is sújtani fog".  

„Senkinek sem könnyű az élete ebben a szakaszban, a világon. Ez egy rémálom. Mindannyian ugyanazokon a helyeken voltunk, a szállodában és a pályán. Nem szegtük meg a protokollt, nem tettünk semmi olyat, amit nem kellett volna“ - mondta.

„Ez a világ rendje. Mint tudjátok, a farmomon kaptam el a COVID-ot, nem megyek sehova, nem csinálok semmit, és valahogy ott sikerült elkapnom. Elég ijesztő versenyzőként, mert ha emiatt ki kell hagynod egy versenyt, az nem lesz szép.“ 

A regnáló világbajnok Fabio Quartararo Indonéziában elárulta, hogy már korábban is volt COVID-je, és azt mondja, szorí", hogy a következő szezonban ne kapja el újra. „Már régen volt nekem, de tudom, hogy újra el lehet kapni. De ezt mindenhol el lehet kapni. Ez olyasmi, amit nem tudunk irányítani."