hero image

De Vries szeretné kihasználni az adódó lehetőséget

OLVASS TOVÁBB
MOTORSPORTOK

Steiner a tavalyi szezonról: Néhány dolgot másképp csinálnék...

MOTORSPORTOK

Marko nem örülne, ha szaúdi kézbe kerülne a Forma-1

MOTORSPORTOK

Gene Haas egyértelmű célokat tűzött ki idénre csapatának

MOTORSPORTOK

Így változott meg Hamilton hozzáállása versenytársaihoz

Motorsport.hu
2022/05/18 20:40
Nyck de Vries a hétvégi Spanyol Nagydíj első szabadedzésén már pályára gurulhat. A holland nagyon várja már a lehetőséget, hogy megmutathassa magát a Forma-1-ben.
Ajánlott Ekkor tart autóbemutatót a 10 Forma-1-es csapat!

Egy Formula 2-es és egy Formula E bajnoki címmel a háta mögött de Vries már sok mindent megnyert, de a 27 éves pilóta még nem kapott lehetőséget az F1-ben. Spanyolországban mutatkozhat be először a királykategóriában, most, hogy a Williams lehetőséget ad neki az FP1 során. Ezzel a Williams rögtön eleget tesz az idei szezon két kötelező hétvége egyikének, amikor egy „fiatal versenyzőt” kell az autóba ültetni.

De Vries számára ez egy nagyszerű lehetőség, hogy megmutassa, mire képes az F1-ben, ahogyan azt maga is elmondta a Motorsport.com-mal folytatott beszélgetésben. „Nagyon várom már az élményt, és remélhetőleg valami szépet tudok majd mutatni'' - mondta a holland az F1-es debütálása előtt.

Ennek ellenére nem lesz könnyű dolga a Mercedes tartalékos pilótájának. Eddig csak kétszer vezetett F1-es autót, a jelenlegi generációs konstrukciókkal pedig egyáltalán nincs még valós tapasztalata. A holland számára egy kicsit olyan érzés, mintha egyből a mély vízbe dobták volna.

De Vries azonban nem kételkedik ebben a lehetőségben, hiszen egy ideje már a Williamsnél szóba került egy esetleges szerződéssel kapcsolatban is. 2022-ben éppen csak lemaradt róla, amikor a grove-i csapat az F1-es tapasztalata miatt Alexander Albont választotta helyette, de most, hogy Nicholas Latifi lejáró szerződésével nyomás alá került, ismét felmerült De Vries neve. Az, hogy ebben látja a lehetőséget, hogy megmutassa magát, nem meglepő.