hero image
dppi

A McLaren vezérigazgatója kitart amellett, hogy a Red Bull csalt

OLVASS TOVÁBB
FORMA-1

Steiner a tavalyi szezonról: Néhány dolgot másképp csinálnék...

FORMA-1

Marko nem örülne, ha szaúdi kézbe kerülne a Forma-1

FORMA-1

Gene Haas egyértelmű célokat tűzött ki idénre csapatának

FORMA-1

Így változott meg Hamilton hozzáállása versenytársaihoz

Motorsport.hu
2022/12/03 14:59
A McLaren vezérigazgatója továbbra is úgy gondolja, ahogy az FIA elnökének, Mohamed bin Szulajmnak írt levelében írta a Red Bull költségvetési ügyének nyilvánosságra kerülését követően.
Ajánlott Ekkor tart autóbemutatót a 10 Forma-1-es csapat!

Zak Brown továbbra is vállalja azon kommentárjait, amit korábban egy, az FIA elnökének, Mohamed bin Szulajmnak írt egy levélben, miután kiderült, hogy a Red Bull megsértette a Forma-1 költségvetési plafonját. A McLaren vezérigazgatója levelében csalással vádolta a 145 milliós határt átlépő csapatot.

Később kiderült, hogy a csapat négy területen lépte át a megengedett költségeket, de a Red Bull csapatfőnöke, Christian Horner tagadta, hogy ebből bármilyen előnyük származott volna. Arra a kérdésre, hogy továbbra is kitart amellett, hogy a Red Bull csalt, Brown Abu-Dzabiban úgy válaszolt: „Kitartok mellette.”

„Szerintem, ha valaki megszegi a szabályokat, akár műszakit, akár pénzügyit, az rengeteg módon leírható. Tudom, hogy erős szó, de nem látok különbséget a költségvetés megszegése vagy a minimális hasmagasság megszegése vagy bármilyen szabályszegés között.”

A Haas csapatfőnöke, Günther Steiner korábban elmondta, egyetért Brownnal, hogy a Red Bull ügyét csalásként kellene kezelni. A McLaren vezetője szerint a „csalás” szó egy egyszerű, de nem helytelen leírása a történteknek.