hero image
dppi

A Mercedes remélte, a W14-es "jobban reagál majd" az új Pirelli-abroncsokra

OLVASS TOVÁBB
FORMA-1

Honfitársa szerint Ricciardo nem tér vissza a Forma-1-be

FORMA-1

A volt mérnökük szerint "gumibőr" kell ahhoz, hogy valaki elviselje a Ferrarinál rá nehezedő nyomást

FORMA-1

Alpine: az Aston Martin nagy formajavulása „mindenkit meglepett”

FORMA-1

Egy újabb F1-be vágyó csapatra derült fény, amely egyedi koncepcióval érkezne

Motorsport.hu
2023/03/04 07:59
A Mercedes mérnöki gárdáját irányító Andrew Shovlin a Forma-1 2023-as Bahreini Nagydíjának első szabadedzését értékelte.
Ajánlott Videón, ahogy Charles Leclerc kiakad a versenymérnökére a Szaúd-Arábiában

A Mercedes lassabbnak tűnt a két Red Bullnál a Bahreini Nagydíj első szabadedzésén. A Mercedes mérnökeit vezető Andrew Shovlin azonban a Skynak elmondta, számított erre: „Tudtuk, hogy kicsivel a Red Bull mögött leszünk. Az első körök úgy mentek, ahogy vártuk, a másodikon az új gumikkal kicsit többet vártunk, szóval ennek az okaiba még bele kell ásnunk magunkat.”

A Mercedes új hátsó szárnyat hozott a hétvégére, ami egyelőre nem úgy tűnik, hogy segít ledolgozni a lemaradásukat: „Aerodinamikailag jól néz ki. Már múlt héten szerettük volna kipróbálni, de még gyártásban volt. Szerencsére jó munkával sikeresen eljuttatták ide, egész hétvégén fent is fog maradni.”

A német csapat sokakat meglepett a W14-es bemutatóján, mivel a csalódást keltő tavalyi évet követően nem változtattak azon koncepción, miszerint teljesen leszedték az oldaldobozt az autóról. Shovlin arról is beszélt, maradnak-e ennél: „A legjobb, hogy a pattogástól megszabadultunk, szóval úgy tudjuk működtetni, ahogy szeretnénk. Sokkal simább, mint tavaly.”