Lance Stroll idén új csapattársat kapott az Aston Martinnál Fernando Alonso személyében, aminek az előnyei mellett vélhetően megvannak a hátrányai is, ismerve a kétszeres bajnok pilóta múltját. Ő azonban most meglepő kijelentést tett Strollról.

Alonso a rekordot jelentő 20. idényét kezdi meg nemsokára a királykategóriában, miközben még mindig a harmadik bajnoki cím megszerzésére hajt. 41 évesen azonban felkészült arra is, hogy talán az Aston Martin sem hozza meg számára a várt előrelépést.

„Én akkor is nagyon büszke leszek, ha a csapat nélkülem nyer majd futamot. Büszke leszek a folyamatra és a projekthez való hozzájárulásomra” – mondta a csapat weboldalának Alonso, majd áttért márkatársára, akit nagyon tehetségesnek tart.

„Lance személyében a csapatnak egy olyan pilótája van, aki még nagyon fiatal és nagyon tehetséges, miközben megvan benne a potenciál arra is, hogy világbajnok legyen. Látni őt elérni ezt, miközben nekem is részem volt benne, legyen az a volán mögött vagy azon kívül, igazán különleges lenne számomra.”

Stroll eddigi legjobb bajnoki helyezése a 11., amelyet 2020-ban ért el, amikor pole pozíciót is tudott szerezni a Racing Pointtal Törökországban. Az Alonsóval való kapcsolata igazából azonban már jóval azelőtt megkezdődött, hogy 2017-ben a Williamsnél bemutatkozott volna az F1-ben.

„Már 11 éve ismerem Lance-t. 2012-ben találkoztunk, amikor a Ferrarinál voltam, ő pedig az akadémiánk tagja volt. Emellett az édesapját, Lawrence-t is régóta ismerem már. Jó barátok vagyunk. Már a kanadai házában is voltam párszor, különböző sportokat próbáltunk ki és jól szórakoztunk.”

A csapat még megkérdezte Alonsót arról is, hogy szerinte Stroll mennyire alulértékelt pilóta. „Megvan a sebessége és a tehetsége. Sokszor megmutatta már, főleg esős körülmények között. Emlékszem a törökországi pole-jára és néhány másik kiemelkedő teljesítményére az esőben. Ahhoz, hogy így tudj menni, különlegesen jól kell érezned az autód.”

A spanyol veterán pedig még a végén hozzátette azt is, hogy nem fog túlzottan a jövőbe tekinteni, inkább futamról futamra és évről évre fog haladni, miközben szeretné látni, hogy új csapata egyre jobb és jobb lesz.

AJÁNLATOK A CÍMLAPRÓL