Az elismert Forma-1-es újságíró, Joe Saward arról írt, hogy pilótacserére készülhet a Williams, és bár a helyzet komplikált, Nyck de Vries lehet a favorit Nicholas Latifi helyére.

A Williams csapata 5 futamot követően az utolsó helyen áll a konstruktőri pontversenyben, hiába szerzett pontot Alex Albon Miamiban és Melbourne-ben is. Eközben a garázs másik oldalán Nicholas Latifi egyáltalán nem villog.

A kanadai versenyző az év során többször is megtörte a kocsiját, és idén eddig a Miamiban szerzett 14. helye a legjobb eredménye, tehát a teljesítménye egyelőre messze van az F1-be idén visszatérő brit-thai pilótáétól.

Ennek megfelelően egy ideje már lehet olvasni olyan pletykákat, melyek szerint már szezon közben kirakhatja a grove-i istálló Latifit, ezt hallotta a paddockban az elismert F1-es újságíró, Joe Saward is.

Saward arra is rámutatott, hogy Latifi pénze és szerződése is megnehezítheti a cserét, ha viszont sor kerül rá, akkor a Formula E-világbajnok és F2-es bajnok Nyck de Vries lehet a favorit az Albon melletti ülésre.

„De a pénz csak akkor fontos, ha el is tudod költeni. A tény, hogy a pénz önmagában nem sokat jelent a sikerhez vezető úton, szintén látszik, miután néhányan már arról pletykáltak a miami paddockban, hogy pilótacserére készülhet a Williams az év második felére, mivel Nicholas Latifi nem végez elég jó munkát.”

„A dolgokat a kanadai által hozott pénz és a szerződés bonyolítja, de ha megtörténik a pilótacsere, akkor arra lehet számítani, hogy Nyck de Vries kapja meg az ülést” – írta az újságíró.

AJÁNLATOK A CÍMLAPRÓL