hero image

Aston Martin: Vettel „minden területen hajtott minket”

OLVASS TOVÁBB
FORMA-1

Hamilton nagyot előzött Abu Dhabiban, majd jött a hiba

FORMA-1

Max Verstappen inkább meg sem szólalt

FORMA-1

Fontos bejelentés érkezett a magyarországi MotoGP-közvetítésekről

FORMA-1

Hamilton nagyot előzött a rajtnál Abu Dhabiban, de elhagyta a pályát (videó)

Motorsport.hu
2022/12/12 15:59
Az alakulat teljesítményigazgatója, Tom McCullough szerint Sebastian Vettel rengeteget segített a csapatnak abban, hogy magasabb szintre emelkedjenek az utóbbi két évben, még ha ezt az elért eredmények nem is feltétlenül mutatják meg.
Ajánlott Hatalmas Ferrari-becsapódás az Abu-Dzabi Nagydíj második edzésén! (videó)

Vettel a múlt havi Abu Dhabi Nagydíjjal szögre akasztotta F1-es bukósisakját. Miután 2020 végén távozott a Ferraritól, abban bízott, hogy az Aston Martinnal közösen ismét felemelkedhetnek majd, végül ez a terv azonban nem igazán valósult meg.

Ugyan a 2021-es Azeri Nagydíjon szerzett dobogója mindenképpen kiemelkedik eredményei közül, többnyire azért így is a nehézségekről szólt az Astonnál töltött két idénye. A négyszeres bajnok azonban többször hangsúlyozta, hogy ő ennek ellenére is „nagyon boldog és büszke” az elvégzett munkára.

Amikor pedig Vettelről kérdezték, McCullough csak jókat tudott mondani róla: „Komoly hatása volt a csapatunkra. Két nagycsapat után jött hozzánk, így tudta, milyen futamokat és bajnokságokat nyerni, tehát rengeteg tudást hozott magával, miközben az apró részletekre is odafigyelt.”

„Tudja, hogyan kell működnie egy csapatnak, hogyan kell fejleszteni az autót, és hogy pontosan mely területek a legfontosabbak. A versenyző az egyik legjobb szenzor. Számos remek eszközünk és szoftverünk van, de a versenyző visszajelzése kulcsfontosságú.”

„Igazán motiváló személyiség, és egy nagyon szerethető figura. Minden területen hajt mindenkit, és segített nekünk eljutni a következő szintre. Sajnos mi viszont nem adtunk neki olyan autót, amellyel a jobb helyezésekét is harcolhatott volna, de egyértelműen sokat tanultunk tőle és fejlődtünk is általa.”

„A következő években remélhetőleg látni fogjuk ennek az eredményét” – bizakodott McCullough. Az Aston Martin kimondott célja a következő évekre az, hogy 2025-ig becsatlakozzanak a bajnoki harcba, és szerinte ez lehetséges is, ha tovább tudják vinni a mostani lendületet, miközben Fernando Alonso érkezése is segítségükre lehet.

„Sokat léptünk előre, de egy kicsit hátulról indultunk. Számos új emberrel bővült a csapatunk, akik jól beilleszkedtek, és elindultunk egy úton, mindannyian ugyanabba az irányba fejlesztünk. Tudjuk, hol vannak a limitáló tényezők, és tudjuk, mit kell tennünk. Most a lényeg, hogy összetartsunk, menjünk előre, és akkor remélhetőleg jobb autóval tudunk majd előrukkolni 2023-ban.”