Cunoda Júki arról álmodozik, hogy egyszer világbajnoki címért küzdhet a Forma-1-ben. A japán pilóta Max Verstappent tartja a jelenlegi mezőny legjobb versenyzőjének és mint mondja, már most is sokat tanult tőle, amióta a Red Bull-családhoz tartozik.

Az AlphaTauri versenyzője tavaly került a száguldó cirkuszba, és a debütáló évét követően kifejezetten jól kezdte az új idényt. Hét futam elteltével megelőzi csapattársát, Pierre Gaslyt a pontversenyben, de szeretne a jövőben nagyobb célokért küzdeni.

„Természetesen szeretnék világbajnok lenni. Jó lenne egy nap Verstappen társaként versenyezni. Szerintem ő a legjobb pilóta a rajtrácson, már most sok mindent tanultam tőle, amióta a Red Bull-családhoz kerültem“ - mondta a RacingNews365-nek adott interjújában a japán.

„Ahhoz persze, hogy világbajnok legyek, le kell győznöm őt és ha ez sikerülne, a Forma-1 egyik legjobb versenyzőjének érezhetném magam. Max egyfajta példakép számomra, szeretnék az ő szintjére fejlődni“ - tette hozzá Cunoda.

A pilóta kitért jelenlegi csapattársára, Pierre Gasly-ra is. „Tőle különösen a versenyzésen kívüli dolgokról tanultam sokat, segített abban, hogyan kell felkészülni egy-egy futamra. Nagyon jó a kapcsolatunk“ - fogalmazott az AlphaTauri versenyzője.

Cunoda azt is kifejtette, jó kapcsolatot ápol a Red Bull tanácsadójával, Helmut Markóval, bár hozzátette, ha a versenyzésről van szó, akkor egy igazán szigorú ember, ugyanakkor a japán szereti, ahogy elmagyarázza a dolgokat.

AJÁNLATOK A CÍMLAPRÓL