Nyck de Vries továbbra is a lehetséges jelöltek között van Nicholas Latifi utódjaként a Williamsnél. A barcelonai jó szereplése után megmutatta a Forma-1-es világnak, hogy készen áll a szintlépésre, de egyelőre nem mer bízni semmiben. Ezt a Formule1.nl-nek árulta el.

A Formula E regnáló világbajnoka az elmúlt években elég komoly státuszt épített ki a motorsporton belül. A Forma-1-ben azonban soha nem volt tapasztalata, ugyanis nem kapott lehetőséget egyetlen szezonban sem. Bár ez még mindig a céljai között szerepel, tudja, hogy a sporton belül gyorsan változhatnak a dolgok.

A holland ezért igyekszik a lehető legnyugodtabb maradni és fókuszálni. „Nem építhetsz karriert és jövőt a reményre" - állítja De Vries, aki reálisnak tartja magát. „Úgy gondolom, hogy jó helyzetben vagyok a lehetőségeim és a jövőre vonatkozó opcióim tekintetében."

Az idei szezonban felreppentek a pletykák, melyek szerint a Williams csapata akár már szezon közben is elküldené a csapat kanadai pilótáját, Nicholast Latifit és a helyére akár Nyck De Vries is érkezhet egy szezon közti váltás keretein belül. A pletykának hamar híre lett, azonban nem sok esély van a megvalósulására.

A Williams egyelőre még kitart Latifi mellett, de ha a kanadai nem javul, akkor a jelek szerint a csapat más versenyzőt szeretne választani. Jost Capito csapatfőnök május közepén jelentette be, hogy nem lesz köztes váltás, ami azt jelenti, hogy De Vries egyelőre a váróteremben marad.

AJÁNLATOK A CÍMLAPRÓL