hero image

Egy 680 forintos alkatrész és egy stratégiai hiba okozta Alonso vesztét

OLVASS TOVÁBB
FORMA-1

Hamilton nagyot előzött Abu Dhabiban, majd jött a hiba

FORMA-1

Max Verstappen inkább meg sem szólalt

FORMA-1

Fontos bejelentés érkezett a magyarországi MotoGP-közvetítésekről

FORMA-1

Hamilton nagyot előzött a rajtnál Abu Dhabiban, de elhagyta a pályát (videó)

Motorsport.hu
2022/04/12 20:03
Még ha Fernando Alonso kijelentése, hogy pole pozíciót szerezhettek volna talán kissé túlzó is volt, az biztos, hogy az Alpine egy dobogóra esélyes futamot dobott el magától.
Ajánlott Hatalmas Ferrari-becsapódás az Abu-Dzabi Nagydíj második edzésén! (videó)

Alonso ideális helyzetben lett volna ahhoz, hogy kihasználja Max Verstappen kiesését az Ausztrál Nagydíjon, ha nem áll meg alatta az autó a Q3-ban futott rendkívüli köre alatt. A George Russell által örökölt harmadik hely megszerzése biztosan benne lett volna a pakliban vasárnap, de talán Sergio Perezzel is csatázhattak volna a második helyért, tekintve, hogy Pereznek milyen keményen kellett harcolnia a Mercedesszel.

A probléma az volt, hogy minden, amivel a csapat megpróbálta jóvátenni a kvalifikációs hibát, végül csak rontott a helyzeten. Az áhított dobogóból az utolsó hely lett. Szafnauer elmondta, hogy a hiba, ami Alonso megállását eredményezte, egy olyan alkatrésznek köszönhető, mely a becslések szerint nagyjából 680 forintba kerül.

„Az olajszivárgást egy o-gyűrű okozta, elszakadt ezáltal kiszivárgott az olaj. Ezáltal az olajnyomás csökkent és aktiválódott a vészüzemmód” - válaszolta Szafnauer a The Race kérdésére, hogy az Alpine megtalálta-e a hiba okát.

„Ha jól sikerül a kvalifikáció, akkor Fernando számára teljesen más lett volna a verseny. A közepeseken indult volna, mint a többiek, nem zavart volna be a biztonsági autó és jó eséllyée az első négy sráccal küzdhetett volna" - mondta Szafnauer.

Ehelyett Alonso a kemény gumikon indult a 10. helyről, és kezdetben ott is maradt Pierre Gasly AlphaTaurija mögött.

„Mivel a 10. helyről indult, egy gyors autóval maga alatt, a stratégia az volt, hogy kemény gumikon induljon, tudván, hogy mindenki más közepes gumikon fog menni. A biztonsági autó közbejátszott, a kerékcsere után Fernando beragadt a többiek mögé, és tönkretette a közepes gumikat, ami azt jelentette, hogy újra ki kellett állnia” – tette hozzá a csapatfőnök.