hero image

F1-es erősorrend: Verstappen maximális pontszámot kapott, Leclerc az első 10-ben sincs

OLVASS TOVÁBB
FORMA-1

Lewis Hamilton idei legnagyobb trollkodása eddig (videó)

FORMA-1

Letérdelt Vettel Senna McLarenje előtt, és elsírta magát (videó)

FORMA-1

Összefoglaló videón Verstappen és Norris óriási befutója Imolában

FORMA-1

Vettel Ayrton Senna utolsó győztes F1-es autóját hajtotta meg, két zászlóval a kezében! (videó)

Motorsport.hu
2022/04/28 20:52
A Forma–1 hétvégéről hétvégére értékeli a pilóták teljesítményét a saját rendszere és kritériumai szerint, az öttagú zsűri pedig 1-től 10-ig ad pontszámokat, miközben azt, hogy milyen autóban ülnek, kiveszik az egyenletből.
Ajánlott Letérdelt Vettel Senna McLarenje előtt, és elsírta magát (videó)

Az Emilia Romagna Nagydíj kisebb fordulatot hozott a bajnokságban, bár maga az állás nem fordult meg, de a Ferrari és a Red Bull így is jóval közelebb került egymáshoz, köszönhetően annak, hogy a bikások kiváló pár napon vannak túl.

2016 után ugyanis újra kettős győzelmet tudtak elérni, miközben Max Verstappen mindent bezsebelt a hétvége folyamán, amit lehetett. Nem is csoda, hogy az erősorrendben maximális, azaz 10 pontot kapott, hiszen tökéletesen vezetett végig, és Charles Leclerc ausztráliai teljesítménye után most ő is elért egy grand slamet.

Ráadásul félig-meddig egy olyat, amilyet még senki más az F1 történetében. A holland ugyanis megnyerte a pénteki időmérőt, majd a szombati sprintet, vasárnap behúzta a futamgyőzelmet, miközben végig ő állt az élen, és még a leggyorsabb kör is az ő neve mellé került. Ezek fényében nem csoda, hogy nem találtak kivetnivalót a teljesítményében.

A második helyet 9,4-es pontszámmal Lando Norris kapta, ami szintén nem meglepő, mivel a brit egy újabb dobogót szállított csapatának, mindezt ráadásul a szörnyen sikerült szezonkezdés után. Norris a hétvégén egy-két kisebb hibát leszámítva végig kiegyensúlyozottan ment, és lecsapott a kínálkozó lehetőségekre.

A harmadik helyet megosztva kapta meg George Russell és Valtteri Bottas, akik a verseny utolsó köreiben szépen egymásra találtak. Russell talán erőn felül ment azzal, hogy negyedik lett a Mercedesszel, miközben Bottas is kiváló versenyt futott, és vélhetően csak az elrontott kerékcseréje akadályozta meg abban, hogy még előrébb végezzen.

Mögöttük szintén holtversenyben, 8,4-es pontszámmal érkezik Sergio Perez és Juki Cunoda. A hetedik pozíció Alex Alboné lett, akinek ugyan most nem sikerült a bravúros pontszerzés a Williamsszel, de nem volt tőle messze, és újra roppant jól vezetett.

A legjobb tízbe mellettük még Kevin Magnussen, illetve az Aston Martin két versenyzője tudott bekerülni, akik idén először szereztek pontokat, hiszen Sebastian Vettel a nyolcadik, míg Lance Stroll a tizedik tudott lenni.

A mostani listáról a legnagyobb hiányzó vélhetően Leclerc. A zsűri látszólag úgy ítélte meg, hogy a monacói most nem teljesített olyan remek hétvégét, mint korábban, ami persze érthető is, hiszen a futamon történt megforgása elég sokba került számára a bajnokságban.