hero image

Hamilton, Bottas és Perez is motorcsere miatt kerülhet a mezőny végére Monzában

OLVASS TOVÁBB
FORMA-1

Neymar megjelent a Bahreini Nagydíjon az F1-es nyitányon (fotók)

FORMA-1

Videós összefoglaló az F1-es Bahreini Nagydíjról

FORMA-1

Itt az onboard felvétel Verstappen rajtelsőségét érő köréről Bahreinből

FORMA-1

Videón az F1-es Bahreini Nagydíj időmérő edzésének leglátványosabb pillanatai

Motorsport.hu
2022/09/09 08:22
Lewis Hamilton a rajtrács végéről indul a monzai versenyen. A Mercedes pilótája a negyedik motorját kérheti ki, ezért rajtbüntetést kaphat. Erről az Auto und Motor Sport számolt be.
Ajánlott Itt az onboard felvétel Verstappen rajtelsőségét érő köréről Bahreinből

Spában Hamilton összeütközött Fernando Alonsóval, és egy nagyot repült a levegőben. A motor nem élte túl az ütközést, így a brit most kénytelen egy új, plusz motorral bővíteni a motorparkját, ez azonban büntetést is jelent a hétszeres világbajnok számára.

A monzai motorcsere a pályának köszönhető. A „sebesség templomában" a csapatok általában kisebb szárnyat választanak a nagy sebesség és a leszorítóerő miatt, így csökkentve a DRS és a szélárnyék hatását. Az elrendezés és a nagy sebesség azonban lehetőséget ad az előzésre. A közelgő szingapúri és japán futamokra előre tekintve, ahol az előzés sokkal nehezebb, logikus döntés, hogy az új motort már Monzában kikérik.

Hamilton mellett korábbi csapattársa, Valtteri Bottas is rajtbüntetést kap. Ő a Holland Nagydíjon esett ki, és szintén motorcserére szorul, ugyanis a Ferrari-motor megadta magát. A másik lehetséges jelölt a Red Bull pilótája, Sergio Perez lehet.

Míg csapattársa, Max Verstappen Spában a negyedik motorját is megkapta, addig Perez még mindig a három motort használja, és kimerítette az összes engedélyezett cseréjét, Perez pedig Monzát választaná Szingapúr vagy Japán helyett. A Red Bull Racing magas végsebességével Monzában könnyebb lesz a mezőny elejére kerülni, mint a következő futamokon.