hero image
dppi

Horner: Normális, hogy Perez aggódott Verstappen miatt

OLVASS TOVÁBB
FORMA-1

20 egészen elképesztő baleset a Forma-1-ből (videó)

FORMA-1

A Honda nagyon "sajnálja", hogy véget ér a munkakapcsolatuk Verstappennel

FORMA-1

Schumacher: Leclerc gyorsabb, mint Sainz, de többet hibázik

FORMA-1

Ecclestone elmondta, mi lesz szerinte a Horner-ügy kimenetele

Motorsport.hu
2023/03/22 14:59
A Red Bull-csapatfőnök Christian Horner szerint rendben van, hogy Sergio Perez aggódott a mögötte érkező Max Verstappen miatt, és hozzátette, szabadon versenyezhettek a pilótái.
Ajánlott Fernando Alonso minden idők leglazább F1-es bejelentésével állt elő (videó)

Kettős győzelmet aratott a Red Bull Szaúd-Arábiában, Perez a pole-ból rajtolva győzött, Verstappen pedig a második lett a 15. helyről indulva, emellett a leggyorsabb kört is megfutotta.

Perez a verseny utolsó szakaszában többször is Verstappenről kérdezgetett, illetve hogy milyen köröket fut a holland. A csapatfőnök Christian Horner szerint Perez reakciója teljesen érthető:

„Ez mindig benned van, amikor vezeted a verseny. Pontosan tudni akarod, hogy mit csinál az üldöződ, ez teljesen normális. Csapatként egyedül a megbízhatóság miatt aggódtunk, azon gondolkodtunk, hogyan menedzselhetjük a dolgot.”

„Ugyanakkor, amikor nem láttunk gondot az adatokban, akkor hagytuk, hadd csinálják, amit akarnak. Csak a tempó kezeléséről beszélünk, amikor úgy tűnt, gond van a féltengellyel. Ekkor úgy voltunk vele, hogy jobb, ha mindkét pilóta visszavesz egy kicsit.”

„Aztán amikor már láttuk, hogy nincs probléma, akkor hagytuk szabadon versenyezni őket” – idézte Hornert a RacingNews365.