hero image

Hülkenberg: ha jó vagy a Forma-1-ben, lesz munkád, ha nincs teljesítmény, gyorsan vége a dalnak

OLVASS TOVÁBB
FORMA-1

Verstappen ellen több mint nehéz az élet a pályán (videó)

FORMA-1

Videón Gasly hatalmas előzése Abu Dhabiból, majd kapott egy pofont

FORMA-1

Hamilton nagyot előzött Abu Dhabiban, majd jött a hiba

FORMA-1

Max Verstappen inkább meg sem szólalt

Motorsport.hu
2022/12/22 13:59
Nico Hülkenberg 2023-ban visszatér a száguldó cirkusz rajtrácsára és most elsők között reagált az FIA legújabb intézkedésére, amely kimondva-kimondatlanul korlátozza a versenyzők szólásszabadságát.
Ajánlott Hatalmas Ferrari-becsapódás az Abu-Dzabi Nagydíj második edzésén! (videó)

A Forma-1 szabályozásáért felelős testület több módosítást is végrehajtott a Nemzetközi Sportkódexben, így többek között új elemként az is bekerült a szabálykönyvbe, hogy a versenyzők ezen túl, előre kiadott engedély nélkül nem fogalmazhatnak meg véleményt politikai témában.

Természetesen az új intézkedés nem aratott osztatlan sikert, többen is úgy érzik, hogy a sportot irányító tesztület gyakorlatilag ezzel elhallgattatja sztárjait.

Lewis Hamilton és Sebastian Vettel például az elmúlt időszakban számos társadalmi kérdésben fejtett ki határozott véleményt, és kampányolt az elfogadás, valamint a társadalmi egyenlőtlenségek megszüntetése mellett.

„Ez egy kényes és nehéz téma. Mi sportolók vagyunk. Azért utazunk el országokban és bizonyos régiókba, hogy a munkánkat végezzük, azt csináljuk, amit szeretünk. A magam részéről sosem voltam olyan, aki politikai nézetei kifejezésére használta volna a Forma-1-es platformot“ - nyilatkozta Hülkenberg a német ntv-nek.

„Engem ez a szabályozás nem fog túlságosan befolyásolni, sem károsítani, de másokat mélyebben érint. Azt hiszem, ez egy személyes ügy, mindenkinek megvan a saját hozzáállása“ - fejtette ki a 35 esztendős versenyző.

Hülkenberget arról is megkérdezték, nem érzi-e kínosnak, hogy jóval fiatalabb honfitársát, Mick Schumachert szorította ki a Forma-1-ből, aki nem mellesleg nagy népszerűségnek örvend Németországban, részben édesapja hírneve miatt.

„Még nem beszéltünk erről egymással és előtte sem igazán álltunk kapcsolatban. Mick egy másik generáció tagja, soha nem volt igazi kontaktus közöttünk, olyasmi, ami például Vettellel megvolt. Ami történt, megtörtént“ - árulta el a Haas újdonsült pilótája.

"Ha nem engem választanak, jött volna valaki más. A Forma-1 a teljesítményről szól. Ha elég jó vagy és meggyőzöd a csapatod vezetőit, akkor lesz munkád, de ha nincs meg a teljesítmény, akkor gyorsan vége a dalnak“ - magyarázta Hülkenberg.

A német versenyző 2019 óta nem versenyzett teljes állású versenyzőként a Forma-1-ben, azóta néhány alkalommal tartalékosként ugrott be helyettesíteni a Racing Point és Aston Martin versenyzőit. Most azonban elárulta, jól halad a 2023-as felkészülése, bár a múlt havi, első teljes tesztnapja Abu-Dzabiban hatalmas sokként érte.

"Az elmúlt években sokkal nyugodtabb voltam, szóval jó érzés reggel felkelni és újra érezni, hogy a tested fizikai korlátait feszegeted“ - tette hozzá Hülkenberg.