Nico Hülkenberg a keddi abu dhabi tesztje után elmondta, hogy mindenképpen szüksége lesz majd az alapos felkészülésre a következő hónapokban, mivel egy aktív F1-es pilótának elképesztően jó formában kell lennie.

A veterán német lett végül Mick Schumacher utódja a Haasnál, a múlt hétvégén lezárult szezont követően pedig hamar autóba is pattanhatott Abu Dhabiban. Miután a keddi nap alkalmával 110 kört teljesített, Hülkenberg elismerte, hogy a végén már érezte a fizikai követelményeket a testén, így mindenképpen edzenie kell majd a rendes visszatérése előtt.

„Itt nemcsak a nyakról van szó, hanem az egész testről – a farizmok is sokat dolgoznak. Nehéz és kemény volt, a nap végére már az emberi kopás jeleit éreztem magamon, de ez várható is volt. Még így is jobban bírtam, mint amire számítottam, szóval ez jó. Most viszont jöhet három hónapnyi kemény felkészülés.”

„Természeten ez jó dolog, mert emlékeztet arra, hogy mennyire intenzívek ezek az autók, majd jönnek a futamok és a folyamatos versenyzés, ami már egy másik történet. Megvan viszont a tervem, és tudom, mit kell tennem.”

Ami a csapatba való beilleszkedését illeti, Hülkenberg elmondta, a lehetőség, hogy egy teljes napot szánhatott a folyamatok és az autó megismerésére, felbecsülhetetlen volt számára. „Az alapvető dolgokat meg tudod szokni, miközben felfedezhetsz és megpróbálhatsz megoldani bizonyos gondokat a következő évre, ezzel pedig időt nyersz.”

„Most nem a köridő a lényeg, hanem az alapok, a kényelem. A legfontosabb a teljesítmény, hogy hol lehetnél jobb, hogyan mehetnétek gyorsabban, megtalálni ezeket, majd a mérnökökkel megpróbálni megoldani. Jövőre persze új autó lesz, ami ismét átírja kicsit a lapokat, szóval majd kiderül, mivel kell dolgoznunk.”

AJÁNLATOK A CÍMLAPRÓL