hero image
dppi

Így járult hozzá a Ferrari a Forma-1-en belüli szervezeti káoszhoz Charlie Whiting halála után

OLVASS TOVÁBB
FORMA-1

Belsőkamerás videón Leclerc rajtelsőséget érő köre Monacóból

FORMA-1

Videón az őrületesen izgalmas Monacói Nagydíj időmérő edzése

FORMA-1

Norris káromkodva küldte el Russellt a Monacói Nagydíjon

FORMA-1

Videó: Verstappen „falazása” a monacói Q3-ból

Motorsport.hu
2023/01/23 16:59
A volt Forma-1-es pilóta és jelenleg versenybíró Emanuele Pirro árulta el, milyen szerepet játszott a Ferrari az FIA „válságában”, amibe Charlie Whiting halála után kerültek.
Ajánlott Norris káromkodva küldte el Russellt a Monacói Nagydíjon

A Forma-1-ben hosszú ideig versenyigazgatói pozíciót betöltő Whiting váratlanul, a 2019-es Ausztrál Nagydíj előtt hunyt el. A brit halála miatt gyorsan át kellett szervezni a versenyirányítást és Michael Masi vette át a pozíciót.

Masi aztán 2021 végéig maradt is versenyigazgató és biztonsági delegált, akkor azonban a szezonzárón mutatott baklövése miatt, mely a bajnokság kimenetelére is hatással volt, a szövetség menesztette őt.

Az ausztrál távozását követően Niels Wittich és Eduardo Freitas vette át a helyét egymást váltva az egyes futamokon. Azonban így is voltak vitatott kérdések, ezért az FIA végül dobta a rotációs rendszert és az utolsó futamokra Wittichet tették meg versenyigazgatónak.

Pirro, aki a Forma-1-et a hosszútávú versenyek világában való sikeres karrierért hagyott ott, a Corriere della Serának mondta el, hogyan dobott botot az FIA kerekeinek küllői közé Laurent Mekies leigazolásával versenyigazgatóként: „Whiting halálával a rendszer válságba került. Laurent Mekiest, aki követte volna, a Ferrari leigazolta.”