Mick Schumacher kénytelen lehet kivenni egy évet, hogy aztán a Saubernél térjen vissza.

Mick Schumacher az utolsó pilóta, akinek még nem biztos a helye a Forma-1 rajtrácsán egy olyan évben, ahol az átigazolási piac nagy meglepetésekkel szolgált. A paddockban egyre elterjedtebb az a vélemény a hétszeres világbajnok Michael fiáról, hogy ülés nélkül fog maradni.

Az amerikai csapat látókörébe helyette a veterán Nico Hülkenberg került, akit Günther Steiner mindig is szeretett volna a csapatában látni és már 2020-ban is volt esély arra, hogy náluk kössön ki.

Az istálló vezetése és Schumacher között az elmúlt hónapokban jelentősen megromlani látszik a viszony és ezt a Red Bull tehetségek nevelésére koncentráló tanácsadója, Helmut Marko is megjegyezte.

„Ha egy csapat ilyen hévvel kritizálja nyilvánosan egy pilótáját, az azt jelenti, hogy már nem él a részükről felé bizalom” – mondta Marko a német RTL-nek adott interjúban, hozzátéve: „Ilyenkor már nem valószínű, hogy van jövője a pilótának a csapatnál.”

Marko szerint a Haas egy tapasztalt pilótát keres magának, erre a szerepre pedig Hülkenberg tökéletesen megfelel. Schumacher számára sincs veszve minden azért, egy év után 2024-ben az Alfa Romeóval szakító Saubernél akadhat számára egy hely.

AJÁNLATOK A CÍMLAPRÓL