hero image
Twitter / ScuderiaFerrari

Még mindig messze a Ferrari a legnagyobb csapat a Forma-1-ben

OLVASS TOVÁBB
FORMA-1

Óriási ferraris tömeg éltette Hamiltont Imolában, imádják az olaszok (videó)

FORMA-1

Lewis Hamilton idei legnagyobb trollkodása eddig (videó)

FORMA-1

Letérdelt Vettel Senna McLarenje előtt, és elsírta magát (videó)

FORMA-1

Összefoglaló videón Verstappen és Norris óriási befutója Imolában

Motorsport.hu
2023/06/23 15:18
Attól függetlenül, hogy a Ferrari nagyon régóta nem nyert egyéni címet a Forma-1-ben, továbbra is mellettük szól a múlt.
Ajánlott Óriási ferraris tömeg éltette Hamiltont Imolában, imádják az olaszok (videó)

Szokás mondani, hogy a múltból nem lehet megélni, de ez nem teljesen igaz, hiszen a Ferrari múltja rengeteget ér, másképpen nem állnának mellettük a szponzorok, és igen komoly támogatókról van szó.

Még mindig Kimi Räikkönen 2007-es címe a legutóbbi, amit egyéniben nyertek. Ennek szép lassan 20 éve, ami igazi rémálom lehet az olaszok számára, nem beszélve a rajongókról, akik többet várnának.

Jelenleg sem úgy fest, hogy idén a címért mehetnének, mert a Red Bull, a Mercedes és még az Aston Martin is előttük jár. Lehetséges, hogy emiatt újabb átalakításokra lesz szükség a csapaton belül.

Ami biztos, hogy még mindig a Ferrari áll az élen a megszerzett győzelmek terén. 242 győzelemmel vannak ott az első helyen, és ideig senki nem lesz rájuk veszélyes, a második helyezett McLaren sem.

A McLaren 183 győzelemmel várja a folytatást, és nagyon messze vannak az élmezőnytől. Hosszú évek óta nem sikerült bajnokságot nyerniük, részben hasonló cipőben járnak, mint Maranello, addig a Mercedes szép csendben a domináns időszakainak köszönhetően 125 győzelemél tart.

A szebb napokat látott Williams a negyedik 114 sikerrel, tőlük abszolúte nem várható, hogy a helyezésük változzon. Jobban mondva igen, mert a Red Bull minden bizonnyal előzni fog, Max Verstappen legutóbb már a 100. győzelmét húzta be az osztrákoknak.