hero image
dppi

Megvan a McLaren új tartalékpilótája

OLVASS TOVÁBB
FORMA-1

20 egészen elképesztő baleset a Forma-1-ből (videó)

FORMA-1

A Honda nagyon "sajnálja", hogy véget ér a munkakapcsolatuk Verstappennel

FORMA-1

Schumacher: Leclerc gyorsabb, mint Sainz, de többet hibázik

FORMA-1

Ecclestone elmondta, mi lesz szerinte a Horner-ügy kimenetele

Motorsport.hu
2022/12/01 19:02
Alex Palou lesz a McLaren Forma-1-es csapatának tartalékpilótája 2023-ban, miután remek benyomást tett a vezetőkre az idei teszteken és rábízott szabadedzéseken.
Ajánlott Fernando Alonso minden idők leglazább F1-es bejelentésével állt elő (videó)

Az IndyCar-bajnok Alex Palou lesz a McLaren tartalékpilótája 2023-ban Lando Norris és Oscar Piastri mellett. A 25 éves versenyző idén egy szabadedzésen már be is ülhetett a McLarenbe az Amerikai Nagydíjon.

Emellett Barcelonában és Spielbergben is tesztelte a tavalyi MCL35M-et a McLaren fejlesztési programjának keretein belül. A 2021-ben első spanyol versenyzőként az IndyCar bajnokságának élén végző pilóta elmondta, várja, hogy a McLaren pilótájaként „folytassa fejlődését.”

„Izgatott vagyok, hogy tartalékpilótaként lehetek a McLaren csapatának része 2023-ban. Ültem már az MCL35M és az MCL36 volánja mögött is és nagyszerű élmény volt, alig várom, hogy a következő szezonra készülő autót is kipróbálhassam és folytassam fejlődésemet versenyzőként. Értékelem, hogy a McLaren megbízott engem ezzel a feladattal.”

Miután Austinban Palou kipróbálhatta „élesben” is az MCL36-ot az első szabadedzésen, „őrült” élményről beszélt, míg a csapatfőnök, Andreas Seidl azt mondta, Palou „lenyűgözte” a 21 kör alatt:

„A csapat örül, hogy Alex lehet az egyik tartalékpilótánk a következő idényben. Az austini szabadedzésen és a teszteken mutatott teljesítménye lenyűgözött. Számos jelentős sikere van a motorsportban, főleg az IndyCar 2021-es bajnoki címe, így remek dolog, hogy kibővíthettük szerepkörét a csapatnál és várjuk, hogy szorosabban együttműködhessünk vele.”