Az Alpine versenyzője, Esteban Ocon egyáltalán nem vette jónéven Fernando Alonso rá és a francia csapatra tett megjegyzéseit, és azzal vágott vissza, hogy a kétszeres világbajnok csak a munka 2 százalékát végezte az ő 98 százalékával szemben.

Abu-Dzabiban teljesítette utolsó alpine-os versenyét Fernando Alonso, az utolsó hónapjai viszont egyáltalán nem alakultak rózsásan a francia istálló kötelékében: a technikai sokszor hagyta cserben, emellett Ocon pályán tanúsított viselkedésével sem volt elégedett – Brazíliában kétszer is ütköztek.

Alonso nem rejtette véka alá a frusztrációját, Brazíliában azt mondta, örül, hogy már csak egy verseny van hátra, Abu-Dzabiban pedig nem sokkal futam leintése után, még az Alpine szerelésében „átköltözött” az Aston Martinhoz.

Esteban Ocon pedig erre reagálva azt mondta, csalódott a kétszeres világbajnok megjegyzései miatt, és állítása szerint ő végezte a munka 98 százalékát az Alpine-nál.

„Természetesen csalódott voltam a sajtóban elhangzott megjegyzései miatt, amiket a csapaton belül nem mondott el. Egyáltalán nem beszéltünk erről, ezért én továbbra is tiszteletteljes voltam vele szemben.”

„De jó dolog, hogy az Aston Martinhoz megy, mi pedig a saját utunkon haladunk. Őszintén szólva a munka 98 százalékát én végeztem el, 2 százalékot pedig ő. Szétdolgoztam magam. Én végeztem a fejlesztéseket a szimulátoron, a marketinget...” – mondta az Ouest-France-nak.

Jövőre Pierre Gasly érkezik Ocon mellé, aki Ocon gyerekkori barátja, azonban az idők folyamán összevesztek egymással – a csapat viszont kitart amellett, hogy kibékültek. Gasly érkezése kapcsán így nyilatkozott a 2021-es Magyar Nagydíj győztese:

AJÁNLATOK A CÍMLAPRÓL