Nico Rosberg úgy véli, hogy a 2022-es Forma-1-es szezon annak ellenére sem lett unalmas, hogy Max Verstappen elképesztő dominanciával nyerte meg az idényt. Arra is kitért, hogy több előzést láthattak a nézők, mint az azt megelőző évben, tehát szerinte az F1 fejlődik.

Nem sok izgalmat tartogatott a 2022-es szezon második fele, ugyanakkor az is elmondható az idényről, hogy három csapat is komoly eséllyel pályázhatott a futamgyőzelmekre, amire régóta nem volt példa.

Az elsőségek többségét azonban Verstappen húzta be, aki 15 alkalommal is verhetetlennek bizonyult, Perez révén pedig további két futamgyőzelmet számlálhatott a Red Bull, így elmondható, hogy a Milton-Keynes-i alakulat komolyabb erőfeszítés nélkül nyerte meg a konstruktőri bajnokságot is.

Russellnek köszönhetően azonban a Mercedes is nyerni tudott egy alkalommal, míg a Ferrari mindkét pilótája odaért az élre 2022-ben. Ami az előzéseket illeti, szintén előrelépést mutat az F1, és az egykori világbajnok szerint ez bizonyítja, hogy élvezetesebb volt a 2022-es szezon, mint a 2021-es.

„Annak ellenére, hogy az egyik srác ennyire dominált, mégsem lett unalmas (a szezon)” – jelentette ki Rosberg a legújabb adásában a YouTube-on. „Egyszerűen végig olyan érdekes, olyan izgalmas volt, annyi minden változott. Szóval nagyszerű volt.”

AJÁNLATOK A CÍMLAPRÓL