hero image

Sainz: világbajnok akarok lenni a Ferrarival!

OLVASS TOVÁBB
FORMA-1

Letérdelt Vettel Senna McLarenje előtt, és elsírta magát (videó)

FORMA-1

Összefoglaló videón Verstappen és Norris óriási befutója Imolában

FORMA-1

Vettel Ayrton Senna utolsó győztes F1-es autóját hajtotta meg, két zászlóval a kezében! (videó)

FORMA-1

Verstappennek jól ment iRacingben: Bámulatos kettős előzést mutatott be (videóval)

Motorsport.hu
2022/02/14 08:59
Carlos Sainz első szezonja nem várt eredményeket hozott. A spanyol pilóta hamar beilleszkedett a maranellói csapatba, és rendre felvette a versenyt csapattársával. A két fél már a közös jövőt tervezi, Sainz pedig optimista.
Ajánlott Letérdelt Vettel Senna McLarenje előtt, és elsírta magát (videó)

Kisebb meglepetésre Carlos Sainz az első ferraris évében több pontot tudott gyűjteni, mint a 2019 óta a csapatnál versenyző Charles Leclerc, és bár ehhez a monacói pilóta peches szezonja is hozzájárult, ez semmit nem von le Sainz érdemeiből.

Ennek ismeretében pedig nem meglepő, hogy a Ferrari szeretné meghosszabbítani a 27 éves versenyző 2022 végén lejáró szerződését. A spanyol is szeretne hosszabbítani, ennek kapcsán ezt nyilatkozta:

„Ahogy Mattia is elmondta, elégedettek vagyunk, és közösen akarjuk folytatni. Ez a tél lehetőséget ad arra, hogy megegyezzünk. A legfőbb célom, hogy világbajnokká váljak a Ferrarival, és minél korábban hosszabbítani szeretnék” – mondta Sainz az olasz Corriere della Serának adott nyilatkozatában.

Sainz azt is elmondta, hogy a Ferrari pozitívan tekint a jövőbe, és nem a stressz, hanem a minél jobb teljesítmény elérésére irányuló vágy jellemzi a vörös istállót:

„Tele vagyunk energiával és pozitivitással. Szerintem mindannyiunkra jó hatással volt a tavalyi év tapasztalata. A gyár folyosóin, Maranellóban és máshol is pozitív és magabiztos embereket látok. Nem stresszesek, hanem ég bennük a vágy, hogy jól teljesítsünk.”

„Az autónk készen áll, ahogy én is” – utalt Sainz az F1-75-ösre, amelyről csütörtökön fogja lerántani a leplet a maranellói istálló, egy nappal a Williams után és egy nappal a Mercedes bemutatója előtt.