hero image

Tőkeerős szponzort fogott magának az Aston Martin F1-es csapata!

OLVASS TOVÁBB
FORMA-1

Hamilton nagyot előzött Abu Dhabiban, majd jött a hiba

FORMA-1

Max Verstappen inkább meg sem szólalt

FORMA-1

Fontos bejelentés érkezett a magyarországi MotoGP-közvetítésekről

FORMA-1

Hamilton nagyot előzött a rajtnál Abu Dhabiban, de elhagyta a pályát (videó)

Motorsport.hu
2022/02/05 10:42
Az Aston Martin csütörtökön jelentette be, hogy hosszú távú megállapodást kötött a szaúdi olajcéggel, az Aramcóval, amely vállalat az F1 partnere is. Az Aston és az Aramco közös célja a fenntartható üzemanyagokra irányul.
Ajánlott Hatalmas Ferrari-becsapódás az Abu-Dzabi Nagydíj második edzésén! (videó)

A világ legnagyobb olajcége, az Aramco lett az Aston Martin F1-es csapatának, valamint közúti részlegének partnere – jelentette be a brit autómárka csütörtök délután egy sajtóközleményben, amelyben kiemelik, hosszú távú megállapodásról van szó.

Az együttműködésük legfőbb célja a magas teljesítményű, fenntartható üzemanyagok és kenőanyagok létrehozása, emellett pedig szponzorációs megállapodást is kötöttek a felek, tehát rendkívül valószínű, hogy a csapat 2022-es kocsiján az Aramco felirat is szerepelni fog.

A szaúdi cég nem számít új résztvevőnek a Forma-1 világában, hiszen 2020 márciusa óta hosszú távú megállapodást kötöttek az F1-gyel is. 2025-től a sportban teljesen fenntartható üzemanyagokat fognak használni, az olajcég ebben is segíteni fogja az Aston Martint.

A silverstone-i bázisú istálló a 2022-es kocsijáról február 10-én, egy nappal a Red Bull bemutatója után fogja lerántani a leplet, a pilótapárosuk pedig nem változott, továbbra is Sebastian Vettellel és Lance Stroll-lal fognak felállni.