hero image
dppi

"Vasseur nem fogja hagyni, hogy a Ferrari kultúrája megzavarja..."

OLVASS TOVÁBB
FORMA-1

20 egészen elképesztő baleset a Forma-1-ből (videó)

FORMA-1

A Honda nagyon "sajnálja", hogy véget ér a munkakapcsolatuk Verstappennel

FORMA-1

Schumacher: Leclerc gyorsabb, mint Sainz, de többet hibázik

FORMA-1

Ecclestone elmondta, mi lesz szerinte a Horner-ügy kimenetele

Motorsport.hu
2023/03/11 16:59
A volt Forma-1-es pilóta, David Coulthard szerint a Ferrari új csapatfőnöke, Fred Vasseur "egy igazi versenyző", emiatt nem fogja hagyni, hogy apróságok eltereljék a figyelmét.
Ajánlott Fernando Alonso minden idők leglazább F1-es bejelentésével állt elő (videó)

A Ferrari terve, miszerint komoly ellenfelei akarnak lenni idén a Red Bullnak, komoly falakba ütközött. Miután Carlos Sainz nem tudott dobogóra állni a bahreini szezonnyitón, Charles Leclerc pedig célba sem ért, sokan már meg is találták bűnbaknak Frederic Vasseur csapatfőnököt, azonban vannak, akik szerint ennél csak könnyebb lesz a helyzete.

Amikor tavaly év végén bejelentette a csapat, hogy Mattia Binotto utódja Vasseur lesz, miután előbbi nem tudott sikerre jutni a csapattal, sokan reménykedtek, hogy a francia mentalitásával a megfelelő ember lesz a munkára, a bahreini teljesítményt látva sokan már el is fordultak tőle.

A Formule1.nl-nek adott interjújában David Coulthard arról beszélt, hogy Vasseur így is az lehet, aki sikerre vezeti a Ferrarit: „Vasseur versenyző. Binotto mérnök volt, Arrivabene pedig marketinges. Vasseurt nem fogják apró dolgok kizökkenteni, csak az autó teljesítményére figyel.”

Ehhez jön még a tény, hogy Vasseur nem olasz, ami a skót szerint előny, mivel nem fogja érdekelni a csapatnál uralkodó „olaszos” kultúra: „Számára ez a munka nem a személyes érdekekről, hírnévről vagy kapcsolatokról fog szólni.”