A Forma-1-es Brazil Nagydíjon Sergio Perezt el nem engedő Max Verstappen bővebben beszámolt arról, mit élt át az esetet követően.

A szezon végéhez közeledve a Forma-1 vezérigazgatója, Stefano Domenicali attól tartott, hogy a világbajnoki címek kiosztásával csökken a lelkesedés a sorozat iránt. Max Verstappen összecsapása a Brazil Nagydíjon Lewis Hamiltonnal, majd az, hogy nem engedte el saját csapattársát, biztosította azonban, hogy a hétvégi Abu Dzabi Nagydíjra is nagy legyen az érdeklődés.

A Verstappen-Perez eset után, amivel a holland gyakorlatilag hátráltatta csapattársát az összetett második helyéért folyó versenyben, a közösségi médiában a szokásos reakció volt tapasztalható, a kétszeres világbajnok anyja is beszállt még a dologba.

A futam előtti sajtótájékoztatón Verstappen nem kívánta kommentálni korábbi sejtetését, miszerint Perez Monacóban szándékosan törte össze az időmérő végén autóját, ehelyett inkább az interneten zajló „párbeszédre” fakadt ki.

„Sosem voltam senkinek rossz csapattársa. Mindig segítőkész voltam, ezt a csapat tudja. Szerintem a múlt hétvégén megtanultuk, hogy egy kicsit legyünk nyitottabbak, hogy egy kicsit kommunikáljunk egyértelműbben egymással.”

„Persze a verseny után nem állt jól a szénám a közösségi médiában, de nem is az egész képet kommentálták. Így azonnal elhordani engem elég nevetséges húzás volt, mert ezek az emberek nem tudják, hogy a csapaton belül hogyan dolgozom. Elég undorító dolgokat olvastam, de ami rosszabb, hogy sokan a családomat támadták, a húgomat, anyámat, barátnőmet, apámat fenyegették és ez nekem már sok.”

„Az emberek nem tudnak mindent arról, hogy mi történt, szóval ennek véget kell vetni. Ha valakinek baja van vele, szíve joga, de a családomat hagyják ki ebből, mert ez elfogadhatatlan. Checóval remek a kapcsolatom, de nem értem, miért támadnak engem úgy, hogy nem értik az egész helyzetet. Remélem egy nap megértik, mert ez teljességgel elfogadhatatlan viselkedés egy csomó embertől.”

Mindenesetre annak ellenére, hogy ő hozta fel a témát „nyáron”, Verstappen egyértelműen dühös azokra, akik az ő szavait idézik: „Ti meg nem ismeritek a történetet, akkor nem kell ám írnotok róla. Kicsit kiakaszt ez a sok baromság, ami folyamatosan terjed, eléggé hányingerem van attól, hogy ezzel kell foglalkoznom. Nem is csináltam semmi rosszat, csak mindenki félreértette, ami történt.”

AJÁNLATOK A CÍMLAPRÓL