hero image

Verstappen szerint 2 évnyi a Red Bull lemaradása a Ferrarihoz képest

OLVASS TOVÁBB
FORMA-1

20 egészen elképesztő baleset a Forma-1-ből (videó)

FORMA-1

A Honda nagyon "sajnálja", hogy véget ér a munkakapcsolatuk Verstappennel

FORMA-1

Schumacher: Leclerc gyorsabb, mint Sainz, de többet hibázik

FORMA-1

Ecclestone elmondta, mi lesz szerinte a Horner-ügy kimenetele

Motorsport.hu
2022/04/12 13:21
Csalódottan adott interjút Max Verstappen az ausztráliai kiesését követően: a regnáló világbajnok azt mondta, 45 futamra van szükségük ahhoz, hogy felzárkózzanak a Ferrarihoz, ami körülbelül 2 évnek felel meg.
Ajánlott Fernando Alonso minden idők leglazább F1-es bejelentésével állt elő (videó)

Max Verstappennek az idei évben eddig meglehetősen felemás a mérlege: bár Szaúd-Arábiában győzni tudott, a másik két versenyen technikai meghibásodás miatt kiesni kényszerült a versenyből – vélhetően Bahreinben és Ausztráliában is a második helyen intették volna le.

Pillanatnyilag pedig a Ferrari erősebbnek tűnik a Red Bullnál, és erről nyilatkozott a holland pilóta is, aki szerint körülbelül 2 évnyi lemaradásban lehetnek a maranellóiakhoz képest, ha évi 22-24 versennyel számolunk.

„45 versenyre van szükségünk, hogy elkapjuk a Ferrarit, hogy felzárkózzunk hozzájuk, és hogy gyorsabbak legyünk náluk, de jelenleg számos területen előrébb járnak, mint mi” – magyarázta Verstappen a The Race-nek.

„A hétvégén egyáltalán nem éreztem magam jól az autóban, és rossz volt látni, mennyire gyorsan kopnak a gumik. Korábban sosem szenvedtem ennyire a szemcsésedés miatt” – tette hozzá a vélhetően üzemanyagrendszer okozta gondok miatt kieső pilóta.