Sebastian Vettel a következő szezonban az Aston Martin versenyzője lesz a Forma–1-ben. Hogy a németet 2023-ban is láthatjuk-e a sportágban, az még nem biztos, ő maga pedig elmagyarázza, mire alapozza majd ezt a döntést.

Az Aston Martin volt a harmadik csapat, amely bemutatta új Forma–1-es autóját. Az AMR22-nek Lance Stroll és Sebastian Vettel számára rengeteg pontot kell szereznie a következő szezonban. Hogy a német továbbra is a brit csapatnál fog-e versenyezni, egyelőre nem tudni. Szerződése az év végén jár le, és Vettel kifejtette, hogy egyelőre nem sieti el a hosszabbítást.

„Több éve vagyok a sportágban. Voltak jó és kevésbé jó éveim. Azt mondanám, hogy elsősorban jó, nagyszerű éveim voltak egy nagyon versenyképes autóval és egy versenyképes csapattal" - mondta a német a RacingNews365-nek.

Vettel a 2010 és 2013 közötti évekre utal, amikor zsinórban négy világbajnoki címet nyert a Red Bull-lal. Azok az idők azonban már messze a háta mögött vannak, és a német a Ferrarinál eltöltött hat év után úgy döntött, hogy 2021-ben az Aston Martinhoz igazol.

„Most kétségkívül egy nagyon versenyképes csapatban vagyok. A csapatszellem nagyszerű, a cél pedig egyértelmű: előre akarunk lépni és nyerni akarunk. A most megtett út után elsősorban a győzelem érdekel, és ez fogja meghatározni, hogy mit hoz a jövő" - magyarázta a négyszeres világbajnok.

Az Aston Martin számos beruházást hajtott végre az utóbbi időben, többek között egy teljesen új gyárat épít. Ezekkel a befektetésekkel Lawrence Stroll azt reméli, hogy a csapat négy-öt éven belül bajnoki címre pályázhat

Vettel azonban azt mondja, egyszerűen nem tudja, hogy ott lesz-e még, amikor mindezek az erőfeszítések kifizetődnek. „Az őszinte válasz az, hogy nem tudom. Ez egy új év sok szempontból. Azt hiszem, lépésről lépésre fogjuk megvizsgálni. Szóval nem tudom."

A német hozzátette, hogy nincsenek konkrét céljai, és nincsenek konkrét teljesítményelvárásai az Aston Martinnal szemben, amelyek fenntartanák az érdeklődését. „Nincs semmilyen határpont a fejemben, és nincs egy szám sem a fejemben, hogy hol kell lennünk" - mondta.

„Meglátjuk, hol tartunk, és aztán egy bizonyos ponton elkezdünk egy kicsit előretekinteni a jövőre. Most a szezonkezdetre koncentrálunk, és onnan megyünk tovább" - mondta Vettel.

AJÁNLATOK A CÍMLAPRÓL