A korábbi Red Bull-pilóta, Mark Webber úgy véli, idén is Max Verstappen lesz a befutó, már ami a végső címet illeti, szerinte ráadásul nem kell majd megvárjuk a szezon utolsó futamát ehhez.

A holland versenyző az eddigi kilenc futamból hatot tudott megnyerni, és jelenleg tetemes előnnyel áll a bajnokság élén. A legközelebbi riválisa a saját csapattársa, Sergio Perez, kinek lemaradása 46 egység, miközben Charles Leclerc további három ponttal van hátrébb.

Webber szerint a Red Bullnak idén sikerült egy olyan autót alkotnia, amely körülményektől függetlenül erős, Verstappen pedig a legtöbbet hozza ki belőle. „A Red Bull a folytatásban is dominálni fogja ezt a bajnokságot” – nyilatkozta a The Guardiannak az ausztrál.

„Az autójuk sok leszorítóerőt termel, és minden keveréken gyorsak. Olyanok, mint egy teniszező, aki minden borításon erős. A Red Bull is mindenre képes. Mindenre van válaszuk, így Max akár már három futammal a vége előtt behúzhatja.”

Ráadásul Webber meglátása szerint a csapat már most Verstappent részesíti előnyben, még ha ezt tagadják is. „Szeretem Sergiót, de egy teljes idény során Max valahogy mindig megtalálja a módját, hogy sok pontot szedjen össze.”

„Azerbajdzsánban egyszerűen gyorsabb volt csapattársánál, és egyértelmű győzelmet aratott. Aztán Kanadában esik, száraz, hideg van, trükkösek a körülmények, Max viszont egész hétvégén fenomenális volt.”

AJÁNLATOK A CÍMLAPRÓL