Toto Wolff csapatfőnök le van nyűgözve attól, ahogy George Russell beilleszkedett a Mercedesnél. A brit pilóta első teljes évét tölti a német istállónál, de a csapat számára nehéz időszakban érkezik.

Nyolc konstruktőri cím után eljött a pillanat, amikor a Mercedes dominanciájának vége. A W13 még nem működik megfelelően, a németeket pedig különösen a pattogás hátráltatja. A Mercedes új pilótája, George Russell ezért nem a legjobbkor került a csapathoz.

A Williamsnél töltött három szezon után a brit azt remélte, hogy versenyben lesz a győzelmekért, de ez egyelőre nem így van. Ennek ellenére jelenleg megelőzi a hétszeres világbajnok csapattársát, Lewis Hamiltont. Toto Wolff csapatfőnök elégedett Russell-lel, és dicséri a fiatal brit hozzáállását.

„Nagyon profin és szakavatottan közelíti meg a helyzetet. Azt szeretném, ha nem lenne súrlódás kettőjük között. Nagyon produktívak és pozitívak. Elégedett vagyok a versenyzői felállással, ebből a szempontból a három legjobb versenyző közül talán kettő nálunk vezet. Megérdemelnek egy olyan autót és erőforrást, amellyel az élen harcolhatnak” – mondta Wolff a Motorsport.com holland kiadása szerint.

Hamilton egy újabb mélypontot élt át Imolában azzal, hogy a tizenharmadik helyen haladt át a célvonalon, ezért nem sokkal a célba érkezés után Wolff bocsánatot kért. Az osztrák tudja, mire képes versenyzője, és azt várja a Mercedes pilótájától, hogy visszakapaszkodjon a hullámvölgyből.

„Bizonyos értelemben meg kell védenem őt. Nem miatta, hanem az autó teljesítménye miatt teljesít így. Mindannyian tudjuk, hogy hétszeres bajnok. Tavaly végig tartotta a lelket a csapatban, és visszahozott minket a bajnokságba. Ő a világ legjobb versenyzője. De most nincs meg hozzá a megfelelő autója. Mindegy, hogy nyolcadik, tizenkettedik vagy tizenötödik vagy, ez nagyon rossz.

„Nincs olyan nagy sportoló, akinek ne lettek volna olyan pillanatai, amikor minden rosszul ment, ez most is így van vele is. Segíteni fog a csapatnak azzal, hogy összeszedi magát. Segítjük egymást jó és rossz időkben egyaránt" – tette hozzá Wolff, aki arra számít, hogy Hamiltonnal visszatérhetnek.

AJÁNLATOK A CÍMLAPRÓL