Toto Wolff kijelentette, hogy nem fogják arra utasítani Lewis Hamiltont, hogy engedje el csapattársát a versenyeken, még akkor sem, ha statisztikailag ő a legnagyobb esélyes a német alakulaton belül a világbajnoki címre.

A hétszeres világbajnok 28 ponttal van lemaradva csapattársa, George Russell mögött a világbajnoki tabella hatodik helyén. A Williams korábbi pilótája a nehéz első hat nagydíj után „csak" 36 ponttal van lemaradva a világbajnokságot vezető Max Verstappen mögött. A világbajnoki cím továbbra sem kizárt, de a Mercedes nem fog minden erővel Russellre koncentrálni

„Száz százalék, hogy engedjük őket versenyezni" - mondta Wolff a The Telegraphnak az esetleges csapatutasításokkal kapcsolatban. „Amíg egy versenyző matematikailag nem esik ki a versenyből, addig nem hozunk ilyen döntést” – tette hozzá. A Mercedes csapatfőnöke szerint még akkor is ez lett volna a helyzet, ha felcserélődtek volna a szerepek, és Hamilton jelentős előnnyel vezet a világbajnokságban Russell előtt. „Nincs különbség."

Elképzelhető egy olyan forgatókönyv is, hogy a futamok során Hamilton és Russell egymásra talál és ha a hétszeres világbajnok feltartja csapattársát, vagy pontokat rabol el, akkor az a Mercedes világbajnoki esélyeinek rovására megy. „Úgy gondolom, hogy akkor a konstruktőri bajnokság lesz az elsődleges" - mondta Wolff ezzel kapcsolatban.

A Mercedes ezen a hétvégén Monacóban bizonyíthat, azonban erősen kérdéses a szereplésük, hiszen a Barcelonában hátra hagyottnak vélt pattogás visszatért és az első három szabadedzésen erősen megnehezítette Russell és Hamilton dolgát. A vasárnapi futamig azonban még van idejük állítani az autón és esetlegesen javítani a helyzeten.

AJÁNLATOK A CÍMLAPRÓL