A Mercedes istállójának csapatfőnöke, Toto Wolff nem szeretne túl nagy feneket keríteni annak, hogy a legutóbbi viadalon a harmadik és negyedik helyet tudták megszerezni, mert érzése szerint még hosszú út áll előttük.

A csillagosok a szezonnyitóhoz hasonlóan Ausztráliában is egy dobogós helynek örülhettek. Bahreinnel ellentétben viszont ezúttal George Russell pezsgőzhetett. A fiatal britnek ez volt az első top hármas eredménye a Mercedes színeiben.

Wolff utólag elismeri, hogy jobban alakult számukra a verseny, mint arra a nehéz pénteki napjuk után számítottak. „George és Lewis erős formában volt végig, és értékes pontokat gyűjtöttek a csapatnak. Sokat tanultunk, és kihasználtuk a kínálkozó lehetőségeket. Továbbra is ezt kell majd tennünk.”

Az osztrák ezzel egyidőben viszont egyértelművé tette: „Tudjuk, hogy nem vagyunk olyan gyorsak, mint a Ferrari és a Red Bull. Ugyanakkor keményen dolgozunk, hogy csökkentsük a lemaradást. Jó látni, hogy minden csapattag összefog a gyárakban ennek elérése érdekében.”

Az istállónál a soron következő imolai forduló előtt is komoly munka zajlott, de Wolff ettől függetlenül figyelmeztet: „Természetesen muszáj realistának maradni. Időbe fog telni, mire elérjük a kellő fejlődést, de a lehető legtöbbet próbáljuk tanulni minden futamon, és igyekszünk megtalálni a helyes utat előre.”

„Most Imola és az első sprintverseny van a középpontban. Ez egy történelmi, régi vágású pálya kihívásokkal teli vonalvezetéssel, amely jó szórakozást nyújt a pilótáknak. Az időmérő fontos lesz, mert keskeny aszfaltcsíkról beszélünk, a kanyarok pedig megizzasztják majd az autókat.”

AJÁNLATOK A CÍMLAPRÓL