A 2021-ben a Forma–1-ben versenyző Nyikita Mazepin az utóbbi időszakban semmilyen sorozatban nem indult, most viszont kiderült, hogy visszatér az éles küzdelemhez, méghozzá az ázsiai Le Mans-sorozatban.

Mazepin F1-es története már jól ismert. 2021-ben érkezett meg a szériába az F2-ből, és egy többéves megállapodást kötött a Haas istállójával. A 2022-es idény előtt azonban távoznia kellett, mivel hazája, Oroszország támadást indított Ukrajna ellen.

Ezek után pedig az FIA megtiltotta az orosz származású versenyzőknek, hogy saját zászlajuk alatt indulhassanak az ő bajnokságaikban, Mazepin pedig nem akart erről lemondani, így inkább úgy döntött, nem is versenyez.

Tavaly azonban már orosz színekben indult a Silk Way Rallyn, most pedig kiderült, hogy az ázsiai Le Mans-sorozatot választotta pályaautós visszatéréséhez. Többedmagával fog majd vezetni egy Oreca 07 LMP2-es gépet a 99 Racing színeiben.

„Örömömre szolgál bejelenteni, hogy visszatérek a versenyzéshez az ázsiai Le Mans-sorozatban. A csapattársaimmal együtt a 99 Racingnél abban reménykedem, hogy nagyszerű élményekkel gazdagodom a sportban, amelyet szeretek.”

A széria idénye február 11-én rajtol majd el a Dubaji 4 órás futammal, majd azt a következő napon rögtön egy másik, ugyanilyen verseny követi. Később Abu Dhabiba is ellátogat majd a mezőny.

AJÁNLATOK A CÍMLAPRÓL