hero image
dppi

A McLaren két éven belül futamgyőzelmekért és bajnoki címért harcolna

OLVASS TOVÁBB
FORMA-1

Honfitársa szerint Ricciardo nem tér vissza a Forma-1-be

FORMA-1

A volt mérnökük szerint "gumibőr" kell ahhoz, hogy valaki elviselje a Ferrarinál rá nehezedő nyomást

FORMA-1

Alpine: az Aston Martin nagy formajavulása „mindenkit meglepett”

FORMA-1

Egy újabb F1-be vágyó csapatra derült fény, amely egyedi koncepcióval érkezne

Motorsport.hu
2023/01/17 20:59
A wokingi alakulat teljesítménye az előző idényben visszaesett az elmúlt években látottakhoz képest, ugyanakkor a csapat vezérigazgatója hisz abban, hogy hamarosan visszatérhetnek a sikerek útjára.
Ajánlott Videón, ahogy Charles Leclerc kiakad a versenymérnökére a Szaúd-Arábiában

A McLaren 2020-ban a harmadik, 2021-ben a negyedik helyet szerezte meg a konstruktőri pontversenyben és futamgyőzelmeket is ünnepelhettek, az előző évben viszont az ötödik helyre csúsztak vissza az Alpine mögé és a legjobb eredményük egy harmadik hely volt Lando Norris révén.

A britek szeretnék, ha ez a tendencia megfordulna, amiért sok mindent tesznek is. Nemrégiben komoly összegeket fektettek be az infrastruktúra fejlesztésébe, különösen a szélcsatorna-fejlesztés került előtérbe, Zak Brown vezérigazgató pedig abban bízik, hogy ha ez a munka befejeződik, már nem lehet kifogásuk arra, miért nem küzdenek a bajnoki címért.

„2024-től dobogós helyezésekért, futamgyőzelmekért, és a bajnoki címért szeretnénk harcolni. A technológiai fejlesztéseink hatását akkortól fogjuk igazán élvezni, hiszen a szélcsatorna idén év közben kerül üzembe, így a következő konstrukciónk fejlesztése a régi technológiával kezdődik el, de az újjal fejeződik be“ - mondta Brown a RacingNews365.com-nak.

„2025-től már mindenünk meglesz, ami a sikerhez kell, attól a pillanattól kezdve nem lehetnek kifogásaink“ - jelentette ki a McLaren vezérigazgatója.

A wokingi alakulat a 2023-as szezonnak új pilótapárossal vág neki, hiszen a csapattal szerződést bontó Daniel Ricciardo helyét Oscar Piastri veszi át Norris mellett.