hero image
dppi

A McLaren vezérigazgatója szerint Norrisra "egész franchise-t lehet építeni"

OLVASS TOVÁBB
FORMA-1

20 egészen elképesztő baleset a Forma-1-ből (videó)

FORMA-1

A Honda nagyon "sajnálja", hogy véget ér a munkakapcsolatuk Verstappennel

FORMA-1

Schumacher: Leclerc gyorsabb, mint Sainz, de többet hibázik

FORMA-1

Ecclestone elmondta, mi lesz szerinte a Horner-ügy kimenetele

Motorsport.hu
2023/01/31 06:59
A McLaren Forma-1-es csapatának vezérigazgatója, Zak Brown pilótáját, Lando Norrist azokhoz a tehetségekhez hasonlította, akik köré az NFL-csapatok saját szervezetüket építik.
Ajánlott Fernando Alonso minden idők leglazább F1-es bejelentésével állt elő (videó)

Lando Norris ötödik szezonját fogja megkezdeni a McLarennél, akikkel 2025-ig van szerződése. Idén újonc csapattársával, Oscar Piastrival fog nekivágni az évnek, ők ketten vélhetően a csapat legizgalmasabb fiatal párosát fogják alkotni.

Bár Norris még nem nyert versenyt – eddig hatszor állt dobogóra és egyszer egy pole pozíciót is szerzett -, az ESPN-nek adott interjújában a csapat vezérigazgatója, Zak Brown a rajtrács legnagyobb tehetségei közé sorolta:

„Landóra franchise-t lehet építeni. Ő egyike azoknak a srácoknak, akik, ha mindenkit egy homokfutóba ültetnénk és aztán az összes Forma-1-es pilóta versenyezne egymással, az élen lenne, mert természetes tehetség. Egy totális sztár és nagyon hajt minket.”

Míg Norris még első győzelméért küzd, honfitársa, George Russell megszerezte azt a tavalyi Brazil Nagydíjon. Norris és Russell már az utánpótlás-kategóriákban is nagyot csatáztak egymással és Brown biztos benne, hogy a Mercedes pilótájának sikere csak még jobban fel fogja pörgetni Norrist:

„Versenyeket akar nyerni, biztos vagyok benne, hogy érzi, meg tudja verni George-ot, korábban meg is verte… Csak megy és nyer. Biztos piszkálni fogja a csőrét, ha azok, akikkel korábban versenyzett, elkezdik gyűjteni előtte a futamgyőzelmeket.”

Arra a kérdésre, hogy Norrist a Forma-1 jelenlegi legjobb pilótái közé sorolná-e, Brown így felelt: „Határozottan. Hihetetlen gyors. Az időmérőket mindig eltalálja. Össze tud rakni egy kört. Ritkán hibázik, de ha mégis, általában kicsiket, lesodródik az ívről, elfékez egy kanyart, de olyat ritkán látni tőle, hogy a falba teszi az autót.”

„Már a versenyeken is nagyon erős. Az első évében sokszor túl udvarias volt a pályán, most viszont már keményen be tud vágni mindenki mellé, keményen, mégis tisztán. Kiteszi a könyökét. A gumikat is jól kezeli. Szerintem van olyan jó, mint bárki a rajtrácson.”

Brown már hosszú ideje hisz Norris tehetségében, ezt pedig csak megerősítette, amikor csapata színeiben a fiatal versenyző Fernando Alonso csapattársa volt a 2018-as Daytonai 24 órás versenyen, pár hónappal azelőtt, hogy a Forma-1-ben is bemutatkozott volna:

„Szerintem van olyan jó, mint bárki a rajtrácson és ezt már az első pillanatban láttam, amikor Fernandóval mellé tettem Daytonában, egy ismeretlen autóban, ismeretlen pályán” – fejtette ki a vezérigazgató.