hero image
dppi

Az Alpine-nál még nem is gondoltak arra, ki legyen a tartalék

OLVASS TOVÁBB
FORMA-1

Charles Leclerc szerezte a Ferrari első 2023-as pole-pozícióját az F1-es Azeri Nagydíjon!

FORMA-1

Videó: Gasly autója az edzésen kigyulladt, az időmérőn összetört

FORMA-1

Szinte minden autóban kicseréltek valamit a hajtásláncban az FIA enyhítése után

FORMA-1

Verstappen az élen az Azeri Nagydíj egyetlen szabadedzésén, bajban az Alpine

Motorsport.hu
2023/01/22 16:59
Az Alpine csapatfőnöke, Otmar Szafnauer elismerte, még nem is gondolt arra, hogy megnevezze Piastri utódját a csapat tartalékjaként a 2023-as bajnokságra.
Ajánlott „Szerintem Ericsson eltalált” – ikonikus rádiózás és safety car mögötti ütközés Bakuból

Miután Oscar Piastri otthagyta a McLaren kedvéért az Alpine-t a 2023-as szezonra, a francia csapat nem csak jövőbeni első számú pilótáját veszítette el, de a tartalékpilóta pozíciójában is üresedés keletkezett.

Piastri, mielőtt aláírt volna a brit gyártónál, elég keményen dolgozott Enstone-ban tesztpilótaként, így az Alpine-nak a következő szezonra kellett találnia valakit a szimulátoros programjuk végrehajtásához is.

A legkézenfekvőbb név a pozícióra Jack Doohan lehet, aki Piastri távozásával az Alpine akadémiájának legprominensebb tagjává lépett elő, azonban kevesebb mint két hónappal a szezon kezdete előtt az alakulat még mindig nem jelentette be, ki lesz a hármas számú pilótájának, Otmar Szafnauer tehát még mindig nem hozott döntést az ügyben.

Az Auto Hebdónak adott interjújában a román-amerikai csapatvezető elismerte, hogy még nem választotta ki a tartalékpilótát, de a pozícióra Doohan mellett okkal vethet szemet Victor Martins, az F3 2022-es bajnoka is, aki szintén az akadémia tagja.