hero image

Binotto: A téli terv része a Sainzcal való tárgyalás, ami kétségtelenül könnyű lesz

OLVASS TOVÁBB
FORMA-1

Hamilton nagyot előzött Abu Dhabiban, majd jött a hiba

FORMA-1

Max Verstappen inkább meg sem szólalt

FORMA-1

Fontos bejelentés érkezett a magyarországi MotoGP-közvetítésekről

FORMA-1

Hamilton nagyot előzött a rajtnál Abu Dhabiban, de elhagyta a pályát (videó)

Motorsport.hu
2022/01/21 19:39
A Ferrari csapatfőnöke, Mattia Binotto elmondta, a télen terveznek sort keríteni a Carlos Sainzcal való tárgyalásra – a spanyol pilóta szerződése 2022 végéig érvényes.
Ajánlott Hatalmas Ferrari-becsapódás az Abu-Dzabi Nagydíj második edzésén! (videó)

Carlos Sainz 2021-ben Sebastian Vettel helyére érkezett a Ferrarihoz, a Scuderia pedig két évre, 2022 végéig szóló kontraktust kötött a spanyol pilótával. Sainz 2021-es szezonja pedig kitűnően sikerült, így sokat hallani mostanában arról, hogy hosszabbíthat vele a Ferrari.

Sainz négy dobogós helyezést szerezve még a 2024 végéig szerződéssel rendelkező Charles Leclerc-t is meg tudta előzni a pontversenyben, a sportigazgató Laurent Mekies pedig Abu Dzabiban azt mondta, a lehető legjobb Sainz és Leclerc kapcsolata.

A decemberi, szokásosnak mondható szezonvégi médiabeszélgetésen Binotto elmondta, az a terv, hogy leülnek tárgyalni Sainzcal, és megpróbálnak megállapodni a spanyollal a hosszabbításról.

„Ahogy az utolsó futamon is elmondtam, a tél folyamán fogunk tárgyalni vele a szerződése meghosszabbításáról. Idővel le fogunk ülni tárgyalni, hogy megértsük az álláspontokat. Az nem kérdés, hogy remekül teljesített a szezon folyamán, jól tudott beilleszkedni a csapatba, és a pályán és azon kívül is kiváló teljesítményt nyújtott.”

„Szóval kétségtelen, hogy le fogunk ülni tárgyalni, és megpróbálunk megállapodni. Ez a téli tervünk részét képzi” – idézte Binottót a Motorsport.com.

A Ferrari csapatfőnöke egy kérdésre válaszolva elárulta, hogy egyelőre nem kezdték meg a tárgyalásokat, de véleménye szerint egy „könnyű tárgyalás” vár rá.

„Szeretnék majd leülni vele, egyelőre nem kezdtük meg a tárgyalásokat. Nem tudom, hogy magánemberként és versenyzőként milyen gondolatok forognak Carlos fejében. Tehát egyelőre nem tudok semmit mondani.”

„Először szeretném megérteni, mennyire elégedett, átbeszéljük majd a szezont, és előretekintünk a jövőbe. Kétségtelenül hiszem, hogy egy könnyű tárgyalás lesz, de egyelőre még nem jutottunk el eddig.”