hero image

Ennyi kört teljesítettek a csapatok a Pirelli tesztjén

OLVASS TOVÁBB
FORMA-1

Neymar megjelent a Bahreini Nagydíjon az F1-es nyitányon (fotók)

FORMA-1

Videós összefoglaló az F1-es Bahreini Nagydíjról

FORMA-1

Itt az onboard felvétel Verstappen rajtelsőségét érő köréről Bahreinből

FORMA-1

Videón az F1-es Bahreini Nagydíj időmérő edzésének leglátványosabb pillanatai

Motorsport.hu
2022/04/29 20:24
A balszerencse egyelőre tovább kísérti Carlos Sainzot, ugyanis a Pirelli gumitesztje alatt sem ment minden simán, füstölgő motorral állt meg a pálya szélén.
Ajánlott Itt az onboard felvétel Verstappen rajtelsőségét érő köréről Bahreinből

Kedden és szerdán az Emilia Romagna Nagydíj után a Pirelli a 2023-as új abroncsok tesztjét tartotta. Ezek voltak az elsők az összesen tizennyolc napból, amit a Pirelli idén tesztelni fog. A tizennyolc napot igazságosan osztják el a résztvevő kilenc csapat között. A Haas úgy döntött, hogy nem vesz részt a tesztprogramban.

Imolában az AlphaTauri és az Alfa Romeo két napon keresztül volt akcióban, az Alpine és a Ferrari pedig felváltva. Az Alpine kedden, a Ferrari pedig szerdán autózott. A Ferrari és az AlphaTauri is az állandó pilótákat használta, az Alpine-nál Esteban Ocon lépett pályára, míg Robert Kubica Csou Kuan-jü az Alfa Romeo számára tette meg fontos kilométereket.

Az imolai szerencsétlen kiesés után Sainz balszerencséje nem ért véget, ugyanis az F1-75-ös megállt a spanyol alattt. Az autó hátuljából füst szállt ki, a Ferrarit pedig le kellett szállítani a pályáról. A tesztet zárt ajtók mögött rendezték meg, így a pontos okát nem tudjuk és a Pirelli nem nyilatkozott az elért köridőkről sem. A körök számát azonban nyilvánosságra hozták. Sainz szerda délután 51 kört teljesített.

Ocon 122-ig jutott az Alpine képviseletében, Pierre Gasly 121-ig az AlphaTauri színeiben, Csou pedig 120-at autózott. Szerdán az Alfa Romeo 100 körig jutott Kubicával, Cunoda 103 kört fejezett be Imolában, Sainz és Leclerc pedig 114 körig jutott együtt, annak ellenére, hogy Sainz problémákkal küzdött.