hero image
dppi

Hamilton megtörné az átkot, ami Schumachernek és Sennának sem sikerült

OLVASS TOVÁBB
FORMA-1

Videón a 2024-es F1-es tesztek leggyorsabb köre – on-board a Ferrarival!

FORMA-1

Videón, ahogy lelassul a Red Bull a bahreini F1-es teszteken

FORMA-1

Amatőr felvételen a kiszivárgott 2024-es Red Bull (videók)

FORMA-1

Együtt tesztelt Hamilton és Alonso Spanyolországban

Motorsport.hu
2023/01/23 14:59
Lewis Hamilton a 2023-as idényre készülve újabb motivációt kapott, meg kell ugyanis törnie egy olyan sorozatot, amit még senkinek sem sikerült a Forma-1-ben.
Ajánlott 39 éves lett Lewis Hamilton

A hétszeres világbajnok 2007-ben indult Forma-1-es pályafutása során 2022 volt az első olyan idény, ahol nem szerzett legalább egy rajtelsőséget vagy futamgyőzelmet. Hamiltont ráadásul új csapattársa, George Russell is megverte és karrierje legrosszabb helyezését érte el a pontversenyben, köszönhetően annak, hogy a Mercedes nehezen alkalmazkodott az új szabályokhoz.

Ugyanebben az évben Hamilton háromszázadik versenyén is elindult, az év végére már 310 volt neki. Érdekes statisztika, hogy egy olyan pilóta sem nyert többé futamot, aki elérte ezt a mérföldkövet, de amikor egy interjúban szembesítették vele, elmondta, elszánta magát, hogy változtasson ezen: „Eddig még nem volt olyan pilóta, mint én.”

Hamilton beszélt arról is, milyen nehézségeket élt át 2022-ben, valamint, hogy hogyan élte meg azt, ahogyan a 2021-es, számára csalódást keltően végződő szezonzárót követően végül nem tudott a bajnoki címért harcolni.