Az élmezőny versenyzői közül többen is úgy érzik, hogy a teszteken ígéretes teljesítményt mutató Aston Martin valóban ott lehet a legjobb helyekért folyó küzdelemben a szezon elején.

Az AMR23 jó teljesítményét szinte minden szakértő kiemelte a tesztek alatt és után. A bizakodást pedig elsősorban a remek hosszú etapos tempóra vezetik vissza, ahol az Aston nagyon kiegyensúlyozottan és gyorsan ment.

A tavalyi szezonban a silverstone-i gárda a konstruktőri hetedik helyen zárt, pontegyenlősséggel az Alfa Romeóval, akik egy Valtteri Bottas által szerzett ötödik hely révén tudták csak felülmúlni őket.

Idénre azonban változhat a helyzet, mivel az Aston Martint szinte mindenki nagyon erősnek tartja, köztük a Mercedes sztárja, Lewis Hamilton is. „Nagy örömmel látom, hogy az Aston ekkora lépést tett előre. Mi úgy véljük, hogy teljes mértékben ott lehetnek a harcban.”

„Az ember ugyan nem tudja, pontosan ki mennyi üzemanyaggal megy, és most még kicsit össze-vissza van minden. De ennek ellenére úgy tűnik, hogy igazán erősek és ott lehetnek az élmezőnyben. Azt nem tudom megmondani, hogy előttünk vagy mögöttünk lesznek-e, de én mindig abban reménykedem, hogy nem csak két vagy három csapat lesz az élen.”

A korábban az Aston Martin jogelődjénél versenyző Sergio Perez is örömmel látja, hogy jól mentek a teszten. „Egyértelműen gyors az autójuk. Biztosan harcban lesznek. Mivel nagyon erősnek tűntek a teszten, ezért természetesen az év során is ott lehetnek. Nagyszerű csapatról van szó, és boldog lennék, ha ők is beszállnának az élen zajló csatába.”

AJÁNLATOK A CÍMLAPRÓL