hero image
dppi

Hatalmas autógyártó lehet a Red Bull motorpartnere – német sajtó

OLVASS TOVÁBB
FORMA-1

Forma-1-es csapatot alapítana egy hongkongi milliárdos

FORMA-1

Új büntetéseket vezethetnek be a Forma-1-ben

FORMA-1

Sergio Perez egy középcsapat felemelkedésére számít 2023-ban

FORMA-1

F2: Veterán és újonc pilóta az újjáalakuló csapatnál

Motorsport.hu
2022/11/22 14:59
Az Auto Motor und Sport az új motorformula kapcsán arról írt, hogy a Red Bull nyitott egy új partner érkezésére, és 2026-tól egy amerikai gyártó érkezhet melléjük, míg a Ferrari egyelőre az FIA miatt hezitál az aláírással.
Ajánlott Ocon: Jó, hogy Alonso távozik, én végeztem a munka 98 százalékát!

Az FIA először először október 15-re tűzte ki a motorgyártók jelentkezési határidejét a 2026-os szezonra, amikor bemutatkozik az új Forma-1-es motorformula. Ezt a dátumot később november 15-re tolták, nemrég pedig az FIA-elnök Bin Szulajem azt mondta, nem fix a határidő.

Az Auto Motor und Sport szerint egyelőre csak az Audi, a Mercedes és a Red Bull Powertrains kötelezte el magát az új szabályok iránt, míg a Renault két héten belül alá fog írni az Alpine-főnök Laurent Rossi szerint.

A Ferrari viszont pénzügyekkel kapcsolatos kétségek miatt hezitál, és az AMuS szerint attól tartanak Maranellóban, hogy az FIA nem biztos, hogy megfelelően tudja kontrollálni a költségvetési sapkát, és hogy a Red Bull Powerstrainst 90 százalékban új motorgyártóként kezelhetik, és sokkal több időt kaphatnának a szélcsatornában, mint a már jelenlévő motorgyártók. A Ferrari arra is kíváncsi, hogy mit történik, ha a Honda oldalán indul a Red Bull 2026-ban.

A várakozások szerint a Honda is alá fog írni 2026-ra, ugyanakkor nem a Red Bull, hanem egy másik csapat oldalán szállnak be. A német portál hozzáteszi, az RB-PT nyitott egy partner érkezésére, és a Ford lehet a favorit erre a szerepre.