hero image

Perez szerint ez lesz élete legjobb szezonja, de az autót eddig Verstappennek építették

OLVASS TOVÁBB
FORMA-1

Letérdelt Vettel Senna McLarenje előtt, és elsírta magát (videó)

FORMA-1

Összefoglaló videón Verstappen és Norris óriási befutója Imolában

FORMA-1

Vettel Ayrton Senna utolsó győztes F1-es autóját hajtotta meg, két zászlóval a kezében! (videó)

FORMA-1

Verstappennek jól ment iRacingben: Bámulatos kettős előzést mutatott be (videóval)

Motorsport.hu
2022/02/24 14:04
Sergio Perez a következő idényben második évét kezdi meg a Red Bull Racingnél. A mexikói első szezonja során voltak magasságok, de mélypontok is. Ez tökéletesen jelzi, hogy nem könnyű Max Verstappen csapattársának lenni.
Ajánlott Letérdelt Vettel Senna McLarenje előtt, és elsírta magát (videó)

Pereznek rögtön az első szezonjában fontos szerepet kellett betöltenie a Red Bullnál. A csapat egész szezonban a világbajnoki címért küzdött, így fontos volt, hogy a lehető legtöbbet hozza ki az autóból. Pereznek időre volt szüksége, hogy megszokja az új autót és környezetet, de különösen a szezon utolsó szakaszában döntő szerepet játszott Verstappen világbajnoki győzelmében.

A Mundo Deportivóval az első barcelonai tesztnapon folytatott beszélgetésben Perezt arról kérdezték, hogyan kezelte a nyomást első szezonja során a csapatnál. „Szerintem a mezőny kilencven százaléka nem bírná Verstappen mellett. Az autó teljesen rá van szabva. A tavalyi teljesítménye lenyűgöző volt" - válaszolt a mexikói.

Perez számára nagyon nagy volt a nyomás. Miután Pierre Gasly és Alexander Albon nem teljesített elég jól a Red Bullnál, a csapat a Red Bull programján kívüli pilótát választott. Bár nem minden versenyhétvége sikerült optimálisan, Perez jó benyomást hagyott maga után. „Voltak nehéz pillanataim, hétvégéről hétvégére a csapattársam nyert. A csapatom teljes támogatását élveztem, de a nyomás továbbra is nagy volt.“

Idén viszont Perez magasabbra teszi a lecet: „Remélem ez lesz pályafutásom legsikeresebb szezonja. Erre készülök, remélem, hogy a 2022-es lesz a legjobb szezonom a Forma–1-ben. Nagyon izgatott vagyok, és nagyon hálás is a támogatásért, amit kapok. Minden idők legjobb szezonjára készülünk“ - zárta.