A Sky Germany szakértője, Ralf Schumacher azt nyilatkozta, lát arra esélyt, hogy az Alpine csapata 2023-ban nagyon közel fog kerülni a Red Bull, Ferrari, Mercedes trióhoz.

Idén nagy csatában a csapatbajnoki negyedik helyen végzett az Alpine csapata, annak ellenére, hogy sokszor adták fel idő előtt a futamokat technikai meghibásodásoknak köszönhetően.

Ralf Schumacher pedig úgy véli, az is benne van a pakliban, hogy jövőre az élen fog harcolni az immáron Gasly, Ocon duóval támadó istálló, akik utoljára 2007-ben végeztek konstruktőri dobogós helyen:

„Az Alpine-t például nem szabad alábecsülni a jövő évet tekintve, szerintem megvan bennük a potenciál, hogy az élen harcoljanak. A kisebb csapatok lassacskán közelebb kerülnek, és a költségvetési sapka miatt még nagyobb lehetőségük van a fejlődésre.”

„Érdekes lesz figyelni, hogyan kezelik ezt a helyzetet a csapatok, és hogy ki tud a legnagyobbat előrelépni” – fogalmazott a korábbi Forma-1-es pilóta a Sky Germanynek.

Ralf Alonso csapatváltásáról is szót ejtett: miután a spanyol az Alpine-tól az Aston Martinhoz igazol, a német felteszi a kérdés, hogy mennyire fog hiányozni a franciáknak a kétszeres világbajnok tapasztalata:

„Kérdéses, hogy mennyire fog nekik hiányozni Alonso. A spanyol sokat tett hozzá a csapathoz, és kíváncsi vagyok, hogyan teljesítenek egymás mellett a 2023-as versenyzőik.”

AJÁNLATOK A CÍMLAPRÓL