A Mercedes pilótái a negyedik, illetve a hatodik helyen zártak a Francia Nagydíj időmérőjén, viszont meglehetősen nagy volt a német istálló versenyzőinek hátránya – a csapatfőnök Toto Wolff szerint „arculcsapás” volt számukra a kvalifikáció.

Lewis Hamilton a negyedik, George Russell pedig a hatodik pozícióból rajtolhat majd a holnapi Francia Nagydíjon, azonban meglehetősen nagy a Mercedes pilótáinak hátránya: Hamilton 9 tizedre, Russell pedig 1,2 másodpercre volt Leclerc pole-t érő körétől.

Ez az eredmény pedig annak ismeretében, hogy fejlesztésekkel készült a Mercedes, meglehetősen szomorú, erről beszélt a csapatfőnök Toto Wolff is az időmérő utáni sajtótájékoztatón:

„Kicsit nehéz menedzselni a várakozásainkat, hiszen lassan, de biztosan elkezdtünk felzárkózni az élmezőnyhöz. Silverstone-ban már voltak jó jelek, Ausztriában pedig, ahol általában nem vagyunk versenyképesek, egyértelműen láttuk, miért nem voltunk azok, de közel voltunk.”

„Az egyperces pályán három tizedmásodperces hátrányunk volt a kvalifikáción, ami elfogadható volt. Aztán a Paul Ricard-ra hoztunk egy fejlesztési csomagot, és bumm, nem elég jó a teljesítményünk, és nem tudunk rájönni, mi a baj.”

„Kísérleteztünk a hátsó szárnyakkal, Lewis a legnagyobbra azt mondta, olyan, mintha ejtőernyőt húzna maga után, ezért a kisebb változat felé mentünk, de így sokat vesztünk a kanyarokban. Kísérleteztünk a gumihőmérséklettel is, így a hátrányunk 7 tizedről 1,2 másodpercesre nőtt.”

„Ha a hétvége előtt azt mondtad volna nekem, hogy kilenc tizedmásodperces lesz a hátrányunk az időmérőn... hát, ez egy arculcsapás” – értékelt a csapatfőnök.

AJÁNLATOK A CÍMLAPRÓL