hero image
dppi

Wolff: Egyáltalán nem biztos, hogy a világbajnoki címért fogunk harcolni 2023-ban

OLVASS TOVÁBB
FORMA-1

20 egészen elképesztő baleset a Forma-1-ből (videó)

FORMA-1

A Honda nagyon "sajnálja", hogy véget ér a munkakapcsolatuk Verstappennel

FORMA-1

Schumacher: Leclerc gyorsabb, mint Sainz, de többet hibázik

FORMA-1

Ecclestone elmondta, mi lesz szerinte a Horner-ügy kimenetele

Motorsport.hu
2022/11/28 14:29
A Mercedes csapatfőnöke, Toto Wolff arról beszélt, hogy folyamatosan kételkedik abban, hogy elég jó munkát végeznek-e a csapatával, és nem lehet biztosra venni, hogy 2023-ban újra ott lesznek a bajnoki harcban.
Ajánlott Fernando Alonso minden idők leglazább F1-es bejelentésével állt elő (videó)

Miután 2014 és 2021 között megállíthatatlan volt a Mercedes csapata, a 2022-es szabályváltoztatások érkezésével jelentősen visszaesett a német istálló, a W13-ast pedig erősen érintette a delfinezés is.

A szezon végére már közelebb tudtak kerülni a Red Bullhoz és a Ferrarihoz, Russell révén nyerni tudtak Brazíliában, a konstruktőri második helyre pedig egészen a szezonzáróig volt esélyük.

A csapatfőnök Toto Wolff viszont a fejlődés ellenére is óvatosságra int mindenkit, mondván: egyáltalán nem garantált, hogy jövőre már harcban lesznek a világbajnoki címért.

„Soha nem vagyok magabiztos. Olyan ember vagyok, aki szerint félig üres a pohár, és sosem gondolom azt, hogy elég jó munkát végzünk. Egyáltalán nem vagyok biztos abban, hogy vissza tudunk-e térni abba a pozícióba, hogy a bajnoki címért harcoljunk.”

„El kell ismernünk, hogy nagyon erős a mezőnyt, de mindent – tényleg mindent – megteszünk, hogy magas célokat tűzzünk ki, és ezeket el is érjük” – fogalmazott a GPFans szerint.