hero image

Wolff: Nem a távozások jelentik a jelenlegi problémáinkat a Mercedesnél

OLVASS TOVÁBB
FORMA-1

20 egészen elképesztő baleset a Forma-1-ből (videó)

FORMA-1

A Honda nagyon "sajnálja", hogy véget ér a munkakapcsolatuk Verstappennel

FORMA-1

Schumacher: Leclerc gyorsabb, mint Sainz, de többet hibázik

FORMA-1

Ecclestone elmondta, mi lesz szerinte a Horner-ügy kimenetele

Motorsport.hu
2022/05/03 18:33
A Mercedes csapatfőnöke, Toto Wolff azt nyilatkozta, hogy elégedett a csapat jelenlegi összetételével, és egy távozó kapcsán sem gondolja azt, hogy kontraproduktív lett volna a távozása.
Ajánlott Fernando Alonso minden idők leglazább F1-es bejelentésével állt elő (videó)

A Mercedes a hibrid-éra elejétől kezdve dominálta a Forma-1-et, 2014 és 2021 között nyolc konstruktőri és hét egyéni világbajnoki címet szereztek, az új, nagy technikai szabályváltoztatások után viszont visszaestek.

Jelenleg a konstruktőri harmadik helyen áll a Toto Wolff vezette csapat, amely istállótól a közelmúltban több mérnök is távozott. Az osztrák csapatvezető szerint viszont nem az F1-en belüli „agyelszívás” miatt szenvednek, a távozások kapcsán így nyilatkozott:

„Ez egy teljesen normális ciklus. Ross Brawn és Paddy Lowe is távozott, és ezt követően is tudtunk hat-hét világbajnoki címet nyerni. Aztán jött James Allison és számos más szakember, akik korábban nem voltak a középpontban, majd Andy Cowell is visszavonult.”

„Eközben viszont feljött rengeteg fiatal srác, akik döntéshozó váltak a kocsi tekintetében az elmúlt néhány évben. És még sosem gondoltam azt senkinek az esetében, hogy kontraproduktív volt a távozása. Ez csak a változás normális üteme.”

Az osztrák a csapattagokat is méltatta, elmondása szerint nem is tudna elképzelni a jelenleginél jobb csapatot, akik motiváltak, képzettek és fiatalok.

„Amikor a campusunk körül sétálok, azt tetszik a legjobban, hogy fiatal, magasan képzett és motivált személyeket látok, akik nem szeretnék a jelenlegi állapotukban hagyni a dolgokat, ez pedig rám is pozitív hatással van.”

„Nem is tudnék elképzelni a jelenleginél jobb csapatot. És ezt nem csak úgy könnyelműen mondom, hanem tényleg hiszek ebben” – idézte a Mercedes csapatfőnökét a Motorsport.com.