hero image
dppi

A Porsche szerint ők végig őszinték voltak a Red Bull-lal

OLVASS TOVÁBB
FORMA-1

Honfitársa szerint Ricciardo nem tér vissza a Forma-1-be

FORMA-1

A volt mérnökük szerint "gumibőr" kell ahhoz, hogy valaki elviselje a Ferrarinál rá nehezedő nyomást

FORMA-1

Alpine: az Aston Martin nagy formajavulása „mindenkit meglepett”

FORMA-1

Egy újabb F1-be vágyó csapatra derült fény, amely egyedi koncepcióval érkezne

Motorsport.hu
2022/12/19 16:59
A 2022-es szezon folyamán a Porsche és a Red Bull csapata között tárgyalások voltak arról, hogy a németek legyenek a világbajnok motorszállítói 2026-tól. Ez végül megszakadt, a csapat szerint a gyártó túl nagy beleszólást akart a dolgaikba. Most a Porsche vezérigazgatója is megszólalt.
Ajánlott Videón, ahogy Charles Leclerc kiakad a versenymérnökére a Szaúd-Arábiában

Tavaly úgy tűnt, hogy a Red Bull és a Porsche között megállapodás születhet motorszállításról 2026-ra, de ez váratlanul összeomlott. A gyártó motorsport-részlegének leköszönő alelnöke. Fritz Enzinger és Oliver Blume, a Volkswagen-csoport vezérigazgatója beszélt most erről a Speedweek.com-nak.

Enzinger 11 év után hagyja ott a német gyártót. Fontos szerepe volt a tárgyalásokban tavaly, személyesen beszélt többször is Dietrich Mateschitz-cel annak októberi halála előtt. Elmondása szerint, ha nem esik kútba az üzlet, nem hagyná el a Volkswagen-csoportot.

Blume így beszélt a Red Bullal zajló egyeztetésekről: „A tárgylások nagyon jól mentek, az együttműködésről gyakorlatilag már kezet ráztunk, de végül az utolsó percben mégsem lett véglegesítve a dolog.”

„Egyenlő partnerek akartunk lenni. Mindenki magának dönthette volna el, hogy megválik-e a részvényeitől, szerintünk ez igazságos. Mi őszinték voltunk. Meglátjuk, mit hoz a jövő és mi lesz vonzó számunkra. Komoly motorsport-programunk van, aminek kiteljesedését izgatottan figyeljük.”