hero image
dppi

Alesi: az igazi bajnoki csata nem Verstappen és Leclerc között fog zajlani

OLVASS TOVÁBB
FORMA-1

Stroll: Vettelnek köszönhetően jobb versenyző lettem!

FORMA-1

Russell idén is megverheti Hamiltont? „Lewisnak jót tesz a nagy nyomás...”

FORMA-1

Mick Schumacher üléspróbán járt a Mercedesnél

FORMA-1

Mick Schumacher lesz a McLaren tartalékja!

Motorsport.hu
2023/01/16 20:59
A 2022-es idény első fele Charles Leclerc és Max Verstappen bajnoki párharcáról vált emlékezetessé, de 2023-ban egészen más helyzet állhat elő, vélekedik a korábbi pilóta, Jean Alesi.
Ajánlott Ekkor tart autóbemutatót a 10 Forma-1-es csapat!

A franciák egykori kiválósága úgy gondolja, az idei év inkább szólhat a csapatok és az ő kulcsembereik harcáról a színfalak mögött, mintsem a pilótákról, hiszen minden élmenő szeretne jobb autóval előállni 2023-ra.

Ebből a szempontból pedig Adrian Newey lehet a szezon egyik kulcsfigurája, hiszen sok fog múlni azon, hogy a tervezőzseni milyen autóval áll elő a bikások számára. „A Ferrarinak mindenképpen két riválissal kell számolnia” – kezdte mondandóját az olasz Autosprintnek Alesi.

„Egyrészről ott van a Red Bull, amely jelenleg a Forma–1 abszolút legjobbja, és minden egyes területen elképesztően erősek. Mellettük pedig ott a Mercedes is, akik egyre jobbak lesznek, főleg Russell brazíliai győzelmét követően.”

„Nem hinném, hogy kétszer elkövetnék ugyanazt a hibát az autó tervezése terén. Ha megnézzük, hogyan állnak jelenleg a dolgok, akkor a valódi faktor, amely különbséget jelenthet, az Adrian Newey. Mióta az F1 bejelentette, hogy új szabályok jönnek és a mérnökök szabadságot kapnak, ő jelenti a különbséget.”

„Azért lesz ő a döntő tényező, mert senki sem tudja olyan jól fejleszteni az autót szezon közben, mint ő, még ha csak kicsi dolgokról is van szó. Ezért is gondolom úgy, hogy a valódi harc nem Verstappen és Leclerc, hanem Newey és a Ferrari között fog zajlani.”

„Ha ismét sikerül neki egy mesterművel előállnia, akkor a többieknek nehéz dolguk lesz. Ha viszont az idei Red Bull nem úgy sikerül, akkor a többieknek lehet esélyük. Azt viszont semmi esetre sem szabad elfelejteni, hogy Newey egy kulcstényező a győzelem vagy a vereség szempontjából” – méltatta a tervező szerepének fontosságát Alesi.